Exposicions

 • 29.11.2016 - 11.01.2017

  De trencar i estripar inclou una exposició i presentacions personals dels projectes i les trajectòries de quatre artistes –quatre que són cinc, només que dues d’elles treballen a l’uníson– que utilitzen unes imatges públiques o unes codificacions preexistents, arrabassades de diverses fonts i reutilitzades per extreure’n un tercer sentit. Que adopten, citen, torcen, recontextualitzen les icones de la cultura popular i els consums ociosos, amb un sentit crític implícit o explícit. Aquest és el primer lliurament d’Intermitents, un cicle d’activitats de caràcter regular que, amb un format obert, inclou pràctiques de la imatge en moviment en tots els seus suports, formats i manifestacions.

 • 05.11.2016 - 05.02.2017

  Jardins de cooperació és la primera mostra dedicada a Alexander Kluge a l’Estat espanyol i, ara com ara, l’única retrospectiva de caràcter museogràfic que revisa el conjunt de la seva obra en l’àmbit internacional.

  El mateix autor ha dirigit la presentació expositiva i ha aportat un gran nombre de materials inèdits procedents dels seus arxius personals i del fons documental de la seva productora, Kairos-Film. Cal destacar que totes les compilacions audiovisuals que es presenten han estat creades específicamente per Kluge per a La Virreina Centre de la Imatge.

  A més a més, en el context de Jardins de cooperació s’estrenen nou curtmetratges de l’autor alemany: Herbert Hausdorf, el germà de la meva mare, El principi òpera, El cel nocturn digital sobre París el 13 de novembre de 2015: fosc i mut, Temps per viure contra diners, Ingeborg Bachmann: homenatge a Maria Callas, Anatomia d’un centaure (segons Leonardo da Vinci), Gottfried Wilhelm Leibniz, Triptychon i L’intestí pensa.

   

   

   

 • 05.11.2016 - 05.02.2017

  A manera d’un salconduit, el nom de Copi (1939-1987) ha garantit durant anys l’accés a un club no necessàriament reduït, però sí selecte: el d’aquells per als quals l’obra de l’autor francoargentí constitueix una de les experiències de lectura més singularment radicals de les darreres dècades.

Exposicions
Futures

Exposicions
Anteriors