ON THE TABLE. AI WEIWEI

05.11.2014 - 01.02.2015

On the Table. Ai Weiwei proposa un recorregut complet per la vida i l’obra de l'artista a través de diverses peces i materials, en una proposta elaborada a escala de les sales de La Virreina Centre de la Imatge.

L'exposició permet conèixer la trajectòria artística d'Ai Weiwei, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l'artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina, alhora que està present als principals esdeveniments i col·leccions d’art contemporani.

On the Table. Ai Weiwei aprofundeix en les estratègies d’apropament i intervenció sobre la realitat a través de la imatge. Des d'una pràctica artística que inclou la fotografia i el film documental, l’escultura, el disseny i l’arquitectura, les imatges d’Ai Weiwei són operacions que transcendeixen formats i disciplines, infiltrant-se i circulant també per xarxes socials i àmbits relacionats amb la cultura popular. A més de diverses obres clau per aprofundir en el treball d’aquest artista, a La Virreina es presenten obres inèdites, noves produccions i instal·lacions específiques ideades per Ai Weiwei amb motiu d’aquesta mostra.

Inauguració: dimarts 4 de novembre, a les 19.30 h

Comissària: Rosa Pera

Llegeix més Descàrrega aquí el full de sala en PDF

Participa en la instal·lació interactiva #AWWOnTheTable

 • Imatge del compte d’Instagram d’Ai Weiwei, 2014. Foto: Ai Weiwei
 • Imatge del compte d’Instagram d’Ai Weiwei, 2014. Foto: Ai Weiwei
 • Cao, 2014 © Ai Weiwei
 • Fotografies de l’Estadi Nacional, 2014. Estadi Nacional núm. 2 (4-4-2006) © Ai Weiwei
 • Mapa de la Xina, 2004 © Ai Weiwei
 • He Xie, 2011 © Ai Weiwei
 • Estudi de la perspectiva, 1995-2011, 2014 © Ai Weiwei
 • Fotografies de Pequín, 1993-2001. Un guàrdia a la Porta de la Pau Celestial, plaça de Tiananmen. 1993 © Ai Weiwei
 • Fotografies de Pequín, 1993-2001. Una urna de la dinastia Han en venda fora de la muralla de la ciutat de Xi’an. 1995 © Ai Weiwei
 • Il·luminació, 2009 © Ai Weiwei
 • Fotografies de Nova York, 1983-1993. Perfil de Duchamp, pipes de gira-sol, 1983 © Ai Weiwei

Untitled (Ai Weiwei Studio Table) (2000), la peça que inspira el nom de l’exposició, és una taula procedent de l’estudi d’Ai Weiwei a Pequín instal·lada a l’antic menjador del Palau de la Virreina.

Aquesta taula conserva milers de reunions en la seva memòria. Al seu voltant, s’hi han reunit professionals de tot el món amb l’artista per organitzar i discutir els projectes, publicacions i exposicions en què ha participat des de l’any 2000. La peça és, doncs, una evocació del desig de l’artista de dialogar i conversar, d’intercanviar i discutir idees i actituds a disposició de tothom que s’hi vulgui asseure durant l’exposició.

Si en vols ser part, fes una foto de la teva interacció amb la taula (una reunió, una conversa, un petit descans...) i puja la teva imatge a Instagram amb l’etiqueta #AWWOnTheTable. Les teves imatges entraran a formar part de la instal·lació i també es podran veure i compartir en aquesta galeria web.

L’Institut de Cultura de Barcelona mostrarà aquestes imatges en el marc de l’exposició en les 4 tauletes d’aquesta instal·lació, així com al seu web, a http://lavirreina.bcn.cat/ca/exposicions/table-ai-weiwei. Aquestes imatges es podran compartir, però l’Institut de Cultura de Barcelona no es farà responsable de l’ús que terceres persones en facin.