Esteu aquí

Casaments civils al Districte de les Corts

L'ajuntament de Barcelona pot celebrar casaments civils, una potestat de l'alcalde que pot delegar en els regidors i les regidores i que pot tenir lloc en les diferents seus de Districte (o en els espais que determini).

Si se'n vol sol·licitar un, es pot obtenir més informació sobre els tràmits que cal fer clicant l'enllaç Matrimoni civil a l'ajuntament de Barcelona. Els tràmits es poden fer per internet, i també presencialment. En el quadre adjunt hi podreu trobar documents complementaris.

En cas d'optar per un casament al Districte de les Corts, un cop feta la sol·licitud ens posarem en contacte amb els contraents a través un missatge electrònic per concretar una cita amb l'objectiu de facilitar informació més concreta sobre l'organització de la cerimònia.

 

Els casaments civils al Districte de les Corts

El Districte de les Corts celebra els casaments civils al Saló del Consell de la Seu del Districte (pl. Comas, 18). Es tracta de la sala noble del primer pis de l'edifici històric, erigit a finals del segle XIX per acollir l'ajuntament de la vila de les Corts. Hi van tenir lloc els consells plenaris del consistori independent fins a l'any de l'annexió a Barcelona, el 1897, i des de la recuperació de la democràcia i fins el 2011 s'hi van celebrar les sessions plenàries del Consell del Districte.

La sala, de colors ocres i il·luminació càlida, dóna accés a la balconera principal de la façana, un dels seus elements neoclàssics més remarcables. Compta amb alguns elements decoratius històrics, com ara la taula presidencial amb cadires nobles i els bancs de fusta laterals, d'un acurat treball  d'ebenisteria, i el llum principal, de forja historiada.

A les parets s'hi exposa una selecta col·lecció de quadres d'Antoni Fabrés, màxim representant del més excel·lent realisme pictòric previ a l'eclosío de l'art nouveau, al segle XIX. La col·lecció és propietat del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

En demanar un casament en aquesta sala, cal tenir en compte les següents informacions:

  • El Districte de les Corts acull casaments un divendres al mes, i tenen lloc de 16 a 18 h (es programen cerimònies cada 30 minuts).
  • Per tal de conèixer les dates disponibles pròximament, podeu trucar al telèfon 93.291.64.08.
  • L'aforament del Saló del Consell de la Seu del Districte de les Corts és de 60 persones.
  • La sala està dotada amb alguns elements tècnics de lliure ús per part de la parella contraent: megafonia, aparell de reproducció de música, projector i pantalles... El Districte de les Corts disposa de diferents peces musicals preestablertes. Normalment s'utilitzen 2, coincidint amb l'entrada i la signatura de les actes. En cas que els contraents vulguin alguna música concreta, cal que la portin gravada en un sistema convencional (CD).
  • Si es vol decorar la sala amb flors cal que les encarreguin els propis interessats i han de ser al Saló del Consll una hora abans de la celebració de la cerimònia, amb una targeta que indiqui nom dels contraents i dia i hora del casament.
  • No està permès estacionar vehicles a la plaça durant els casaments i és per això que us recomanem que us informeu dels aparcaments que hi ha a la zona en cas que es vulguin dur cotxes aquell dia.