Esteu aquí

Comencen les obres per a la millora de la infraestructura ciclista a Pedralbes

dj., 19/01/2017 - 13:59

Comencen les obres per executar un eix pedalable que unirà l’avinguda Diagonal amb el Parc de Cervantes, per l’interior del barri de Pedralbes. Tindrà tipologies diverses segons els diferents trams: carril bici en calçada, en zones 30 o en espai compartit amb vianants.

Aquesta infraestructura ciclista connectarà amb el nou pas a Esplugues de Llobregat per a bicicletes i vianants. També amb l’eix ciclista que permetrà pedalar fins l’Hospitalet de Llobregat per l’avinguda del Doctor Marañón i el carrer d’Arístides Maillol.

Carrer de Jimenes i Iglesias:

El començament del carril bici serà a la plaça de Pius XII/av. Diagonal i transcorrerà pel carrer de Jimenes i Iglesias fins al passeig de Manuel Girona per la zona pavimentada, en convivència amb els vianants a la vorera.

Passeig de Manuel Girona:

El carril bicicleta arribarà fins a l’av. de Pedralbes i se situarà a calçada, costat mar, on actualment hi ha aparcament.

Carrer del Marquès de Mulhacén:

És una zona 30. Es col·locarà senyalització vertical i es pintaran logos de la bici. La línia de separació de sentits es pintarà contínua. Acaba al carrer de Bosch i Gimpera.

Carrer de Bosch i Gimpera:

També és zona 30. Es col·locarà senyalització horitzontal i vertical. Arriba fins al carrer del Bisbe Català. El tram de carril bici entre el carrer del Cardenal Vives i Tutó  i del Bisbe Català ja està executat.

Avinguda d’Espasa:

Arriba fins al carrer de Montevideo, en zona 30. Es col·locarà senyalització horitzontal i vertical i bandes rugoses.

Carrer de Montevideo:

El carril bici estarà en calçada, costat muntanya. Arribarà fins al carrer de Gaspar Cassadó, on ja existeix un carril bici.

Carrer dels Cavallers:

Del carrer de Bosch i Gimpera fins a l’av. de Pedralbes, la circulació serà en convivència amb zona 30 i es faran treballs de senyalització horitzontal i vertical. De l’av. de Pedralbes al carrer de González Tablas, el carril bici anirà per calçada, costat mar, la qual cosa suposarà l’eliminació de l’estacionament actual. El carrer tindrà un únic  sentit de circulació, direcció Llobregat, amb estacionament al costat muntanya.

Carrer de Carreras:

Es planteja un tram de carril bici per connectar amb av. d’Esplugues. Entre el carrer dels Cavallers i l’av. d’Esplugues s’eliminarà el carril de circulació sentit mar i es reordenarà la secció, que quedarà amb dos carrils sentit muntanya i el carril bici.

Carrer de Sor Eulàlia d’Anzizu:

Es manté el doble sentit de circulació entre el carrer de González Tablas i el carrer del Gran Capità, però des d’aquí fins l’av. de Pedralbes s’elimina el sentit Llobregat. La línia 54 de bus en sentit Llobregat es desviarà per la plaça d’Eusebi Güell, Dulcet i Miret i Sans. Això obligarà a eliminar l’aparcament del carrer de Miret i Sans.

Planificació de les obres:

L’ordre d’execució serà començar l’obra civil i la senyalització vertical del carrer dels Cavallers cap a l’av. Diagonal, i després, s’obriran els diferents trams de l’av. Diagonal cap al carrer dels Cavallers. Els treballs en vorera tindran una durada total de 4 mesos,  fins al maig de 2017.

Podeu trobar més informació de les obres al mapa del web d’obres  (opció  “Millora de la xarxa de carrils bici”); al plànol BCN del web de la Bicicleta i als perfils de twitter @BCN_Mobilitat i @enbicixBCN, on puntualment s’informa d’aquest desplegament.