Esteu aquí

Un urbanisme social i de proximitat

dc., 30/08/2017 - 14:18

El Pla de rehabilitació integral inclou 141 intervencions, entre altres, l’ampliació de l’espai verd, la millora de l’accessibilitat, de l’enllumenat, dels paviments o del mobiliari. La prioritat d'acció són les zones amb dèficits estructurals o d’ús preferent de vianants.

El PRI preveu una inversió de 129 milions d’euros fins al 2019 amb intervencions a espais, places i carrers públics. Entre les actuacions s’inclouen la millora dels paviments, amb especial atenció a les voreres, la renovació del mobiliari urbà, com ara bancs o baranes, el soterrament de cablejat, treballs d’accessibilitat a carrers amb desnivells o l’augment de l’arbrat viari, les zones verdes i els espais de plataforma única, d’ús preferent dels vianants. De moment s’han executat 41 actuacions, vuit estan en obres i 92 en projecte.

“Apostem per un urbanisme social, repartit, distribuït i reequilibrat, amb intervencions que millorin el dia a dia dels 73 barris de la ciutat”, ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

L’elaboració del pla ha estat a càrrec directament dels districtes de la ciutat i ha incorporat les aportacions dels veïns i veïnes. En les actuacions s’han prioritzat les zones amb més dèficits estructurals, els carrers que utilitzen de manera preferent els vianants i els espais ciclables.

Intervencions al Districte de les Corts

A les Corts en total seran 14 intervencions, de les quals, 5 ja han estat executades. Les petanques dels Jardins de les Infantes i de Josep Munté han estat remodelades, ampliant les pistes, modificant l’enllumenat i el reg, i instal·lant mobiliari urbà i un put de Wifi a cada parc. S’ha instal·lat una pèrgola fotovoltaica a la plaça del Centre que reduirà el consum de les lluminàries d’aquest espai, commutant-se a la xarxa d’enllumenat públic. A la avinguda Mare de Déu de Lorda, entre els carrers de Panamà i el camí de la Mare de Déu de Lorda, s’han fet obres en el clavegueram per resoldre la circulació del cabal d’aigües pluvials en superfície, construint un nou col·lector.

Altres intervencions, en fase de licitació actualment són la reurbanització dels carrers Comtes de Bell-Lloc, Tubella, Aviació, Fígols, Ardena, Pisuerga, Regent Mendieta, Benavent i Conxita Supervia.