Esteu aquí

El 13 d'abril comença la preinscripció escolar

dimecres, març 28, 2018 - 13:40

La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics, i també quan es vol canviar de centre.

El divendres 13 d’abril comença la preinscripció escolar. El Consorci d’Educació de Barcelona ofereix, a través del seu web, tota la informació per fer els tràmits.

Primer de tot, cal conèixer el calendari de tot el procés, consultar els centres i l’oferta de places escolars, conèixer els criteris de prioritat amb què s’ordenen les sol·licituds i també la documentació necessària per justificar-los i presentar la sol·licitud i la documentació en el termini que s’estableixi.

Les sol·licituds s’ordenen d’acord amb l’aplicació dels criteris de prioritat.

Les dates de preinscripció als diferents estudis són:

 • Del 4 al 16 d’abril, per als ensenyaments professionals de música i dansa.
 • Del 13 al 24 d’abril, per al segon cicle d’educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria.
 • Del 15 d’abril al 4 de juny, per als cicles formatius d’animació en circ i de tècniques d’actuació teatral.
 • Del 30 d’abril al 11 de maig, per a les llars d’infants. Els ajuntaments que tenen delegades les competències en relació a les llars d’infants poden establir un calendari propi; per tant, en aquests casos, caldrà consultar-los.
 • Del 8 de maig al 6 de juny, per als ensenyaments esportius (primer període).
 • Del 14 al 24 de maig, per al batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.
 • Del 14 al 25 de maig, per als programes de formació i inserció.
 • Del 29 de maig al 7 de juny, per als cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.
 • Del 18 al 26 de juny, per als ensenyaments d’educació d’adults.
 • Del 2 al 6 de juliol, per al curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, excepte els que s’imparteixen en centres de formació d’adults que segueixen el seu calendari.
 • Del 3 al 6 de setembre a les 15 h, per als cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d’idiomes.

Novetats per al curs 2018-2019

La principal novetat per al proper curs és que es redueix el calendari de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Aquest calendari respon als canvis organitzatius següents:

 • El Departament redueix el calendari del procés gairebé un mes, d’acord amb la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.
 • Aquest endarreriment facilitarà que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

Una altra novetat arriba a l’ensenyament postobligatori. Enguany s’incorpora la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d’FP, amb la qual s’elimina la preinscripció en paper, com a primer pas en el repte de l’Administració electrònica i l’entrada necessària en el procés de preinscripció.

Els tècnics de formació professional que vulguin accedir a un cicle de grau superior de formació professional, participen en la preinscripció per la via d’accés 2. Els tècnics de formació professional que a més acreditin formació relacionada amb l’accés a cicles de grau superior podran accedir també per la via 2, amb prioritat respecte els anteriors.