Esteu aquí

Entra en funcionament la nova línia de bus V5

dimecres, octubre 25, 2017 - 17:09

Ja han començat a funcionar quatre línies de la Nova Xarxa de Bus. En aquesta fase es posen en marxa una línia diagonal (D40) i tres línies verticals (V5, V29 i V31). S’arriba així a les 20 línies d’altes prestacions a la ciutat que es preveu que transportin 350 mil passatgers diaris.

La línia V5 connectarà Pedralbes amb Mare de Déu del Port.
En sentit cap a Mare de Déu de Port, el recorregut s’inicia a la plaça de Pedralbes, on gira cap a l’avinguda de Pedralbes. Baixa per l’avinguda de Pedralbes fins a Pius XII, on tomba cap a l’avinguda Diagonal per agafar, després, la gran via de Carles III. Continua fins a la travessera de les Corts, per seguir baixant per Joan Güell fins a arribar al carrer de Sants. Baixa per aquest carrer i gira cap al carrer del Moianès per anar a buscar la gran via de les Corts Catalanes, per on continua fins a tombar cap al carrer de la Química i, immediatament, cap al carrer de la Mare de Déu de Port. Continua per aquest carrer fins al carrer del Cisell, on hi ha la terminal.

En sentit cap a Pedralbes, el recorregut és similar. Comença al carrer del Cisell i puja pel passeig de la Zona Franca, gira cap al carrer del Foc i continua pel carrer dels Ferrocarrils Catalans. Segueix pels carrers de la Mineria i de Mossèn Amadeu Oller, des d’on puja pel carrer d’Olzinelles. Tomba cap al passeig de Sant Antoni per després girar cap al carrer dels Comtes de Bell-lloc. Puja fins al carrer del Marquès de Sentmenat, des d’on gira cap al carrer de Galileu, d’allà torna a girar cap a la travessera de les Corts. Segueix, igual que en la baixada, per la gran via de Carles III, i després per l’avinguda Diagonal per anar a cercar l’avinguda de Pedralbes. Gira cap al carrer dels Cavallers i segueix pel carrer de Bosch i Gimpera, on torna a girar cap a la plaça de Pedralbes, on hi ha la terminal.

D’altra banda, certes línies convencionals passaran a convertir-se en línies de la Nova Xarxa de Bus. Aquestes són les que tenen pas pel districte de les Corts i es veuen afectades: la línia 37 serà substituïda i es modificaran les línies 91 i 109.

Amb motiu dels canvis a la Xarxa de Bus, des de la Direcció de Comunicació i Ecologia Urbana s’ha plantejat la necessitat de que informadors, identificats amb els logos de l’Ajuntament i de TMB realitzin accions als Casals de Gent Gran per ajudar a aquells usuaris i usuàries que ho necessitin. La feina dels informadors serà als propis equipaments, en el cas del districte de les Corts, al Casal de Gent Gran de Can Novell el dia 6 de novembre de 10 a 11 h i el 14 de novembre de 16 a 17 h.

Quatre noves línies el 13 de novembre i vuit més al 2018

El desplegament d’aquesta fase implicarà modificacions de recorregut en un total de 8 línies de la ciutat i la creació de dues noves línies de proximitat. Alhora es guanyaran 19 nous quilòmetres de carril bus. A més, entre la primavera i la tardor del 2018 s’implantaran les 8 línies que resten de la Nova Xarxa de Bus, culminant la remodelació total de la xarxa.

L’Ajuntament de Barcelona i TMB iniciarà properament una campanya de comunicació per oferir la màxima informació a tota la ciutadania. Del 2 al 25 de novembre hi hauran 110 informadors desplegats en 550 parades de bus, 31 intercanviadors, 32 CAP’s i hospitals i 29 casals de gent gran.

Obres d’adaptació a la Nova Xarxa de Bus

L’Ajuntament de Barcelona està executant les obres d’infraestructura necessàries per a l’adaptació de la ciutat a la nova configuració viària que implica la Nova Xarxa. les intervencions sobre la infraestructura consisteixen en actuacions de reordenació viària total o parcial del carrer per implantar els nous carrils bus. En alguns casos es modifica el sentit de circulació i es duu a terme una nova definició dels usos de la via pública.

En el cas de les Corts les intervencions que ja s’han executat o s’iniciaran properament són: av. de Pedralbes (Creu de Pedralbes/av. Diagonal); av. de Josep Tarradellas (av. de Sarrià/Camí Vell Sarrià); pl. Prat de la Riba- GV de Carles III (Josep Irla/pl.Prat de la Riba); GV de Carles III (Europa/pl. Reina Maria Cristina).