Esteu aquí

El districte de les Corts estalvia en tots els subministraments a la Marató d'Estalvi Energètic

dimarts, febrer 6, 2018 - 09:53

La Marató d'Estalvi Energètic ha finalitzat amb resultats positius al districte de les Corts. Durant el mes de durada d'aquesta campanya, i respecte a les dades de l'any 2017, s'ha aconseguit estalviar un 10,14% d'electricitat, un 9,05% d'aigua i un 1,94% de gas. A més, la seu del Districte ha estat la que més ha estalviat electricitat de tota Barcelona (un 16,06%).

Gràcies als resultats de tots els equipaments de la ciutat s’ha estalviat consum elèctric equivalent al de 1.083 famílies de quatre membres durant un mes, i l’aigua de gairebé dues piscines olímpiques.

El districte de les Corts s’ha sumat a la campanya de conscienciació, mobilització i foment de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia durant el mes que és, estadísticament, un dels més freds i per tant quan més consum energètic es registra. L’objectiu era reduir com a mínim un 10% els consums en els edificis que hi participen. Per part del districte s’hi han sumat la Seu del districte, el Centre Cívic Can Deu i el CEM les Corts.

A nivell de tot Barcelona, on hi han participat 47 seus i equipaments municipals, s’ha estalviat un 20,21% de gas, un 14,77% d’aigua i un 5,74% d’electricitat. Entre els edificis de seus i oficines municipals pel que fa al gas, percentualment, la que més n’ha reduït el consum és la del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, amb un 20,75% d’estalvi. En relació a l’aigua, el Districte de Sant Martí és el que més n’ha estalviat, en concret un 44,53%. Finalment, el Districte de les Corts ha quedat al capdavant en llum amb un 16,06%.

Reduir el consum de llum o d’aigua contribueix a la mitigació dels efectes del canvi climàtic i l’Ajuntament “vol ser un exemple de l’ús racional de l’energia”, tal com ha destacat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

Per fer un seguiment de l’estalvi energètic, cada setmana es va fer un control dels consums energètics de cada equipament. Tot l’estalvi aconseguit es destinarà al projecte de drets energètics “A la Marina, hi posem tota l’energia”. “Entenem que és un dret, que no és una mercaderia, i que com sempre el que necessitem és estalviar i, a més a més, generar més energies d’origen de fonts renovables”, ha expressat Sanz.

Programa d’estalvi i millora energètica

La Marató s’emmarca en el Programa d’estalvi i millora energètica als edificis municipals (PEMEEM), que té l’objectiu de reduir un 20% l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle als equipaments municipals d’aquí al 2020, l’equivalent al consum d’energia anual de 1.300 famílies. “No només hem de produir més energies renovables, sinó que també hem d’aconseguir baixar els consums. Per això, és indispensable que treballem conjuntament amb la ciutadania”, ha subratllat el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia.

Amb una inversió de 8,17 milions d’euros, el programa preveu desplegar mesures d’optimització dels subministraments amb la futura comercialitzadora pública d’energia elèctrica i de rehabilitació de les instal·lacions, accions d’eficiència energètica amb la substitució de les lluminàries obsoletes per lluminàries tipus led i sensors de moviment, i de sensibilització i conscienciació per a un ús més racional de l’energia.

 

Més informació