Esteu aquí

Els comerços milloren la gestió dels seus residus

dimarts, setembre 5, 2017 - 13:29

Millora la percepció de la ciutadania respecte la neteja a la ciutat i els comerços adopten bones pràctiques en la gestió dels residus comercials, després de la campanya posada en marxa pels Serveis de Neteja i Recollida de Residus

 

Un 75% dels prop de 14.000 comerços que han estat informats de la campanya de sensibilització de la millora de la neteja a la ciutat han adoptat mesures correctores en la gestió dels seus residus. La finalitat de la campanya és coresponsabilitzar tant comerços com veïnat en la neteja de la ciutat i tindrà continuïtat en els propers mesos amb noves accions.

Dels cent informadors habilitats durant la campanya, iniciada al febrer i que acabarà el gener del 2018, vint s’han centrat a informar els comerços del sistema de recollida comercial que ofereix l’Ajuntament i a fer seguiment de l’ús que en feien.

En aquest període hi ha hagut un increment de l’11% en la recollida del cartró comercial i del 4% en la d’altres residus generats a les botigues. En les properes setmanes, es reforçarà la tasca informativa amb nous suports i s’incidirà en aquells establiments que continuen fent mala praxi.

A banda dels 14.000 comerços, s’ha interactuat amb més de 108.000 persones, a les quals s’ha enquestat per conèixer la seva percepció de la neteja a la ciutat i se’ls ha informat dels procediments correctes en la recollida d’excrements i orins de gossos o la gestió de mobles i trastos vells, entre altres.

El principal problema a les Corts

La campanya ha incidit en 863 punts negres de la ciutat. Es considera un punt negre una localització concreta on de manera persistent es coneix l’existència d’alguna problemàtica de neteja, com ara contenidors desbordats, papereres en mal ús, presència de mobles i trastos vells fora de l’horari de recollida, excrements de gossos, etc.

A les Corts es percep com a principal problema els orins i excrements de gossos, el mateix problema assenyalat amb un 48% en el conjunt de la ciutat. Altres problemàtiques importants són les relacionades amb el mal ús dels sistemes de recollida, un 35% en les bosses domèstiques i un 8% en les industrials.