Esteu aquí

'Fem accessible el nostre comerç', la nova guia de l'Ajuntament

divendres, juliol 14, 2017 - 10:52

Aquesta és la primera guia editada per l'Ajuntament que explica als comerciants de la ciutat com implementar les mesures d’accessibilitat de forma senzilla i visual, i els anima a anar més enllà de les obligacions legals mínimes establertes per cada tipus d'establiment comercial.

El passat dijous 20 de juliol es va fer l’acte de presentació de ‘Fem accessible el nostre comerç’, la primera guia editada per l’Ajuntament de Barcelona que explica als comerciants de la ciutat com implementar les mesures d’accessibilitat, d’una manera útil i pràctica.

La guia neix de la necessitat d’apropar el concepte i la normativa d’accessibilitat al nostre comerç, necessitat detectada des dels projectes CASBA (Casc Antic Sense Barreres), SASBA (Sants Sense Barreres) i MASBA (Marina Sense Barreres).

“S’ha fet a partir del protagonisme de les persones amb diversitat funcional, les universitats, els districtes, els eixos comercials i l’acompanyament de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat”, va dir la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, per posar en relleu el treball transversal que ha fet possible la guia i la pluralitat de mirades que conté.

“Fer accessibles els comerços per a tothom, és una preocupació que l’àrea de comerç sempre ha tingut”, tal com va manifestar la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, que va corroborar-ho recordant que del conjunt de bateries per reforçar el comerç de proximitat, presentades el mes passat, una d’elles fa referència a la millora de l’accessibilitat.

Una accessibilitat amb la qual tothom hi guanya, perquè “Una ciutat accessible és una ciutat més feliç i un negoci accessible és més competitiu”, tal com va recordar Ivan Gas, responsable del grup de treball d’arquitectes especialistes en conceptualització, disseny i espais comercials del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, entitat que va acollir l’acte.

Amb aquesta guia, senzilla i visual, l’Ajuntament fa un pas més per fer efectiu el dret de tota la ciutadania a participar de manera autònoma, activa i segura a la vida en comunitat i per construir un comerç de proximitat, accessible i obert a tothom.