Esteu aquí

Inici del curs escolar 2017-2018

dijous, setembre 7, 2017 - 13:09

Al Centre Cívic Can Deu ha tingut lloc el acte d’inici del curs escolar 2017-2018. A la presentació estaven convocats els centres d’ensenyaments obligatoris, educació especial i llars d’infants, tant públics com privats, del districte de les Corts.

Aquest inici de curs s’ha volgut formalitzar amb un acte organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) de les Corts avui a les 9.30 h, on presentar les novetats del curs, tant pel què fa als projectes com a les persones. La trobada es va iniciar amb la lectura, per part de la Clara Balaguer, Coordinadora territorial del CEB, d’un manifest del Consell Municipal Escolar de Barcelona per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrils i expressar el condol de la comunitat educativa a les víctimes.

Després de la benvinguda donada per la Consellera d’educació del Districte, la Laura Cañadas, va intervenir en Martí Boneta, nou director del CRP les Corts, que va presentar les noves incorporacions a l’equip d’aquest servei i va fer palès el desig de assumir la totalitat dels projectes que els van ser traspassats. També va explicar que el CRP les Corts serà el “centre referent en un projecte que neix nou a la ciutat de Barcelona sobre Ciutadania i Valors”.

La Sotscap d’Inspecció, Teresa Galobardes, va presentar el nou web de la Inspecció i parlà del Pla Director de la Inspecció d’Educació, document accessible en aquesta pàgina del departament d’ensenyament . De la mateixa manera,  va destacar la necessitat d’aquest tipus d’actes “perquè és un bon moment per retrobar-nos desprès de les vacances”.

Línies estratègiques en educació

L’última intervenció va ser la de la Gerent del Consorci  d’Educació de Barcelona, Mercè Massa,  que va coincidir i remarcar la importància d’aquesta trobada, i va lloar la feina dels  10.000 professionals que treballen a Barcelona en l’àmbit de l’educació.  Repassant les línies estratègiques d’aquest nou curs, destacà com a principals reequilibrar l’oferta i les necessitats educatives dins de la ciutat;  avançar en l’esforç de fer més coherent el pas de primària a secundària, donant una millor continuïtat; lluitar contra la segregació o enfortir el treball conjunt amb altres serveis. Un bon exemple d’això últim és la feina feta amb Serveis Socials connectant les bases de dades i la informació, el que ha permès, per exemple, garantir que tots els nens acollits al Fons Socials puguin automàticament rebre les beques de menjador.

Desprès de les intervencions va tenir lloc la conferència: Educació en Valors, aprendre una altra forma de vida, a càrrec de Josep Mª Puig, professor de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.