Esteu aquí

Ja tenim les candidatures del Cortsenc o Cortsenca d'Honor 2017

dijous, juliol 6, 2017 - 14:38

Finalitzat el període de presentació de candidatures, les entitats de les Corts ja han proposat noms per al Cortsenc o Cortsenca de l'any, aquella persona o associació que millor representa els valors i les tasques del teixit social dels barris de les Corts envers el desenvolupament i millora del territori.

Des d’aquí, doncs, animem a les entitats a participar en l’elecció de les persones i a les entitats que, de forma desinteressada, dediquen els seus esforços a dinamitzar, estimular i millorar els barris de les Corts, contribuint al seu progrés i al seu coneixement més enllà dels seus límits, i que han destacat per la seva implicació i compromís en la vida del districte.

A continuació us presentem al detall les cinc candidatures per aquest 2017. Ara és el torn de les entitats de votar quina ha de ser la guardonada.

Aquestes són les candidatures del Cortsenc o Cortsenca d’Honor:

Sra. Dolors Estivill
La Dolors Estivill, infermera especialitzada en treball de grup, és voluntària del Banc Solidari de les Corts i impulsora del grup d’Acompanyament al Dol, que ajuda a moltes persones en moments difícils de pèrdua d’éssers estimats. Aquest grup es va iniciar al Centre Cívic Riera Blanca (actual Josep M. Trias i Peitx) i avui en dia també es duu a terme a d’altres centres culturals. Estivill també col·labora amb els CAPs de Maternitat i Montnegre.

Sra. Maria Reina Quirós
La Maria Reina Quirós és professora de gimnàstica des de fa 30 anys i ha col·laborat en diferents centres cívics del districte. Durant tres dècades ha participat amb l’entitat de El Remei donant classes de gimnàstica de manteniment a persones usuàries de l’entitat i del barri de les Corts. També va pertànyer a l’entitat Racó de les Corts, i va estar un temps a la parròquia de Sant Ramon i a casals de Gent Gran. Actualment és monitora d’activitats esportives (pilates, Gac, ioga, gimnàstica de manteniment…) a diferents centres cívics del districte.

Sra. Mercè de la Torre
La Mercè de la Torre és presidenta de l’associació “Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona – Ajut al Quart Món”, fundada l’any 1994 per tal de conscienciar de la realitat de la marginació i recaptar fons destinats a entitats benèfiques que tenen com a objectiu projectes de promoció, educació i habitatge per a les famílies més necessitades de la ciutat. La Mercè de la Torre participa activament al districte a nivell cultural destacant, entre d’altres, l’impuls i organització del Cicle de Clàssica al Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx i la co-organització del Concurs Internacional de Musica de les Corts. El 2004 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

Aula d’Extensió Universitària per a la gent gran de les Corts Est
Aquesta entitat treballa, des de fa 20 anys, amb l’objectiu d’ajudar a les persones grans, fomentar el seu interès per la cultura, millorar la seva formació cultural, lluitar contra la solitud i vehicular la cultura com a element integrador del col·lectiu. L’Aula d’Extensió Universitària organitza diferents activitats tals com conferències, seminaris de salut, viatges culturals i, a més, col·labora amb entitats d’orientació social i humanística.

Sra. Laia Palau Altés
La Laia Palau és jugadora de bàsquet i aquest mes de juny ha guanyat la medalla d’or al Campionat Europeu femení amb la Selecció espanyola de bàsquet. Durant la temporada, juga a l’USK Praha de la lliga txeca. La Laia Palau va estudiar a l’escola Ítaca de les Corts i va iniciar la seva carrera esportiva a l’equip infantil del Club Joventut les Corts. Ha estat internacional absoluta amb la selecció més de 15 anys, havent disputat Jocs Olímpics, quatre Mundials i set Europeus.

Aquestes són les cinc candidatures d’enguany. Ara s’inicia un procés d’elecció, en el qual tindran dret a vot les entitats registrades al Directori de les Corts (al document adjunt). Cadascuna podrà votar com a molt a tres candidatures mitjançant un correu electrònic a comunicaciolescorts@bcn.cat. El període de votacions finalitzarà el 14 de setembre.

La Comissió de Govern validarà el recompte dels vots i determinarà el nombre de candidatures a Cortsenc/a d’Honor, que no podrà ser superior a dos.

La proclamació es farà en un acte de reconeixement públic que tindrà lloc durant la Festa Major de les Corts 2017, acte en el que també es farà l’homenatge a les entitats.