Esteu aquí

La nova renda d'infància i monoparental es donarà a partir de l'abril

dilluns, març 13, 2017 - 12:37

Les famílies vulnerables amb fills de menys de 16 anys podran començar a rebre les noves rendes d’infància i per a famílies monoparentals a partir del mes d’abril.

Es preveu que els ajuts arribin a 20.000 infants de la ciutat i consistiran en 100 euros mensuals per a cada infant o adolescent, amb 100 euros addicionals en el cas de família monoparental.

La convocatòria, dotada amb 17,59 milions d’euros, ha estat aprovada per fer front a la urgència social de la ciutat i, un cop superats els tràmits legals, com l’exposició pública, es preveu que a l’abril es pugui començar a concedir. La partida destinada es podrà ampliar en cas que s’exhaureixi per una demanda superior a la prevista. Ningú que compleixi els requisits per rebre l’ajut deixarà de rebre’l. Segons els càlculs de l’Institut Municipal de Serveis Socials, a Barcelona hi ha 20.000 infants i adolescents com a potencials destinataris de la renda.

Els ajuts, que són complementaris als d’altres administracions, pretenen pal·liar la situació de vulnerabilitat de les famílies amb fills de menys de 16 anys perquè puguin cobrir les seves necessitats bàsiques, i funcionen com una renda vinculada als ingressos familiars per combatre el fenomen de la pobresa infantil.

Els llindars econòmics per rebre­-la, expressats en ingressos anuals bruts, són els següents:
(Membres de la unitat familiar) Nivell de renda

(2) 11.951,60
(3) 14.939,49
(4) 17.927,39
(5) 20.915,29
(6) 23.903,29

Famílies monoparentals

La renda d’infància consisteix en 100 euros mensuals per cada infant o adolescent, amb 100 euros addicionals en cas de família monoparental. “Les llars monoparentals són les que acumulen un percentatge més gran de famílies per sota del llindar de la pobresa”, ha subratllat Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials.

Ortiz ha considerat també que aquest fons permet avançar en una garantia de rendes dissenyades especialment per fer front a la pobresa infantil, que és el segment de la població en el qual aquesta problemàtica té més impacte. El fet d’arribar a més de 20.000 menors “està canviant els patrons de comportament, donant més llibertat a les famílies, que així no han de dependre de recursos més assistencials i guanyen en autonomia”, ha afegit la responsable de l’àrea de Drets Socials.