Esteu aquí

L'entorn del Camp Nou serà un gran espai públic obert a la ciutat

dijous, abril 12, 2018 - 21:41

La transformació convertirà la zona que envolta l'estadi en un nou espai sense barreres integrat al barri amb 32.000 metres quadrats de verd urbà i un nou model de mobilitat per millorar la convivència els dies de partit. L'acord de ciutat, que s'ha treballat conjuntament amb el veïnat, el FC Barcelona i els grups municipals, no suposarà cap cost a la ciutat i l'assumirà íntegrament el FC Barcelona. El pla urbanístic es votarà en el Ple municipal del 27 d'abril.

VÍDEO. Ada Colau: “Aquest és un acord de ciutat històric per transformar l’entorn del Camp Nou en un espai de ciutat obert al barri. Quan som capaços de posar Barcelona per davant de tot, la ciutat hi surt guanyant.”

L’entorn del Camp Nou passarà de ser un espai tancat i opac que fragmenta el barri a un espai obert i amable amb els veïns i les veïnes, amb zones verdes i d’esbarjo. Amb el nou planejament urbanístic es guanyaran 14.600 metres quadrats d’ús públic, 23.000 de verd urbà i 1.500 per a equipaments esportius municipals.

La reordenació viària i un nou model de mobilitat permetran alliberar l’espai en superfície per destinar-lo a usos ciutadans. En concret, se soterrarà l’actual aparcament de cotxes i motos, que mantindrà les places actuals (3.200 i 1.000 respectivament), se n’hi inclouran 700 per a bicicletes i s’hi habilitaran cinquanta places d’aparcament soterrat per a autobusos.

A més, es reurbanitzaran els carrers de l’entorn i s’implantaran quatre nous carrils bici als carrers d’Arístides Maillol i de la Maternitat i a les avingudes del Doctor Marañón i de Joan XXIII.

Més espai públic sense cost per a la ciutat

La transformació urbanística no suposarà cap cost per a la ciutat i l’assumirà íntegrament el FC Barcelona. A més l’Ajuntament ingressarà 6 milions d’euros derivats de l’aprofitament urbanístic dels usos dels espais privats del club, que es destinaran a nous equipaments i serveis per al barri.

D’altra banda, el FC Barcelona també contribuirà al finançament del transport públic de tota la zona amb 173.491 euros.

Una reivindicació històrica veïnal

La reurbanització de l’entorn del Camp Nou per convertir-lo en un espai de ciutat ha estat una reivindicació històrica dels veïns i les veïnes de les Corts.

La comissió de seguiment creada el 2016 per treballar el projecte i el procés de participació ciutadana que es va posar en marxa els primers mesos de l’any passat, van donar com a resultat una primera proposta que s’ha continuat treballant amb el veïnat, el club i els grups municipals fins a arribar al pla actual, més consensuat i més plural.

L’acord de ciutat es votarà al Ple municipal del 27 d’abril abans de passar a la Generalitat, en què s’haurà d’aprovar de manera definitiva.