Esteu aquí

L'Esguard de les Corts rep el Premi Barcelona Innovació Educativa

dimecres, maig 16, 2018 - 12:02

Aquest guardó reconeix les iniciatives d’innovació i renovació pedagògica desinteressades que entitats i centres educatius porten a terme a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà d’una iniciativa impulsada des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, ha guardonat un total de 16 projectes amb motiu de la primera edició dels Premis de Reconeixement Barcelona Innovació Educativa, en un acte institucional que ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, dilluns 14 de maig de 2018.

Durant l’acte de lliurament, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha remarcat que “aquests premis neixen des de la convicció que cal reconèixer la tasca quotidiana que es fa des de molts àmbits en aquesta ciutat, volem que sigui una empenta al treball que a vegades sembla invisible. Quan parlem d’innovació, no ho fem des de la perspectiva dels que ho fan molt bé en competència amb els altres, sinó dels que generen pràctiques que puguin ser exemple per als altres i que proporcionen eines que reforcen la cohesió social”.

Les iniciatives reconegudes comporten una millora de la pràctica educativa i contribueixen a promoure les oportunitats educatives i la inclusió social, establint dues modalitats en funció del seu àmbit sectorial (Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària, Formació Professional, Educació al llarg de la vida, Lleure Educatiu) i territorial (un per cada districte de la ciutat).

A les Corts el projecte guardonat ha estat l’Esguard, Cooperativa de serveis educatius, per l’aposta per l’economia social en la coproducció de serveis educatius. L’Esguard ofereix serveis d’educació en el lleure, on el joc tingui un paper fonamental per tal d’aprendre, de gaudir, de relacionar-se i d’expressar-se de diferents maneres. Segons el seu projecte educatiu, l’Esguard vetlla perquè les activitats siguin lúdiques, fomentin la participació, la cooperació, el respecte, la coeducació, l’empatia i la solidaritat.

Consulta tots els projectes reconeguts.