Esteu aquí

Millores a la proposta de renovació del Camp Nou i l'entorn

divendres, febrer 3, 2017 - 18:09

El Govern municipal veu amb bons ulls la proposta de remodelació del Camp Nou i l’entorn que avui ha presentat el FC Barcelona i, alhora, reclama algunes millores perquè l’estadi s’integri al districte de les Corts. La proposta definitiva s’haurà d’aprovar amb el consens del Govern i els grups municipals, el veïnat i el club.

La nova proposta presentada per definir l’Espai Barça guanya pel que fa a qualitat urbana i espai públic, trenca la barrera urbana que és avui el mateix Camp Nou i és un “bon inici” per treballar algunes millores que l’Ajuntament de Barcelona ja ha fet arribar al FC Barcelona. A més, la nova proposta millora les anteriors, segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, perquè s’allunya de les requalificacions de sòl d’equipament.

Janet Sanz ha destacat el fet que l’estadi del FC Barcelona es mantingui a la zona històrica del barri de les Corts. La nova proposta, segons ha reconegut, suposa un avanç quant a qualitat urbana, amb un increment de sòl públic de més de 10.000 metres quadrats, i de zones verdes de més de 20.000 metres quadrats.

Entre les millores que l’Ajuntament demana introduir a la proposta hi ha aspectes de mobilitat per garantir que els veïns puguin accedir a casa seva i sortir-ne en dies de partit, la definició d’un pla d’emergències, la urbanització de l’entorn coincidint amb la remodelació de l’estadi, el compliment del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) en la previsió de sostre hoteler i que les plusvàlues generades per la transformació de l’espai  suposin una millora en equipaments per al barri.

L’Ajuntament ha obert un espai de diàleg amb el FC Barcelona, el veïnat i els diferents grups municipals durant els propers mesos amb l’objectiu, segons ha dit Janet Sanz, que la proposta sigui de tothom i es converteixi en una proposta de la ciutat de Barcelona.