Esteu aquí

Més canals per enfortir la participació i la incidència política de la ciutadania

dijous, abril 20, 2017 - 17:17

Fins al 25 de juliol, pots contribuir al nou Reglament de Participació Ciutadana. El nou projecte normatiu s’ha definit de manera participativa a través de la plataforma Decidim Barcelona, i és el resultat de la feina duta a terme en el si d’un grup impulsor format per diferents forces polítiques i entitats.

La normativa vigent en matèria de participació ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona es va aprovar l’any 2002. En aquell moment, aquesta normativa era prou innovadora, però cal adaptar-la als canvis socials i tecnològics importants que s’han produït en els darrers anys a la societat. Paral·lelament, la ciutadania, cada vegada més, demana intervenir activament en les decisions de l’Administració i en el disseny de les polítiques públiques, sobretot les que li són més properes.

L’Ajuntament de Barcelona, donant resposta a una demanda ciutadana i política, ha engegat Decidim Barcelona, un procés participatiu per  canviar les normes que regulen la participació ciutadana. El procés està impulsat per una comissió formada per tots els grups municipals del consistori, entitats i experts.

La Comissió de govern ha aprovat el projecte de reglament iniciant el tràmit per a la seva aprovació proposta de normativa de Normes Reguladores de Participació Ciutadana.

S’ha aprovat en la Comissió de Presidència el text inicial del Reglament de Participació Ciutadana.

Actualment està oberta la fase d’informació pública del Reglament de Participació Ciutadana, després que la Comissió de Presidència del passat 19 d’abril l’aprovés inicialment, sense cap vot en contra, i acordés obrir un període d’informació pública de tres mesos que finalitza el 25 de juliol. Ja pots fer comentaris a l’articulat per contribuir a l’elaboració del document final.

Entra a Decidim Barcelona i participa!

 

 

 

 

 

 

 

Més informació