Esteu aquí

“Tria el Verd de la Colònia”: finalitza la primera fase del procés participatiu de la Colònia Castells

divendres, febrer 9, 2018 - 09:28

Acaba una primer etapa d'informació i diagnosi, amb la realització de vuit sessions de treball per descriure les expectatives i necessitats que hi ha al voltant de l'espai públic Colònia Castells.

El Districte de les Corts va iniciar el passat mes de febrer un procés participatiu per fixar les propostes ciutadanes i els criteris per a la redacció del projecte executiu d’ordenació d’aquest nou espai públic.

Els tallers realitzats durant el passat mes, i que han comptat amb una participació activa de veïnat i diferents col·lectius, han estat:

  • Els espais públics i comunitaris del barri: adreçat al veïnat associat i no associat del barri.
  • Altres iniciatives associades a l’ús dels espais públics: adreçat a persones amb iniciatives comunitàries com l’hort urbà.
  • Altres experiències quotidianes dels espais públics: adreçat a les persones usuàries del menjador social.
  • Pensem els espais públics: recorregut pel barri amb joves.
  • L’experiència viscuda als espais públics del barri: adreçat a la gent gran.
  • Els espais públics dels infants: adreçat als infants usuaris de la Ludoteca Guitard.
  • Els espais públics accessibles i inclusius: adreçat a les persones amb diversitat funcional.
  • Les xarxes quotidianes al voltant dels espais públics: adreçat a les dones del barri.

Consulta la descripció de cadascun dels tallers, així com la diagnosi dels participants.

Després de la reordenació i reurbanització, l’espai de la Colònia Castells, al barri de les Corts, deixa tot un espai públic de zona verda d’uns 10.000 m2 lliures entre els carrers del Montnegre, d’Equador, Taquígraf Serra i els edificis que formen la façana de l’illa al carrer d’Entença.

Un projecte comunitari participatiu amb perspectiva de gènere, inclusiu i ampli, a fi d’integrar les necessitats físiques i socials dels veïns i veïnes de la zona. Amb la voluntat d’escoltar i recollir les necessitats i propostes de tots i totes, la metodologia de treball es basa en la participació d’entitats, col·lectius, veïns i veïnes, mitjançant uns tallers.

Durant el procés comunitari s’ha debatut sobre com es preservarà la memòria històrica, sobre les activitats i usos futurs que ha de tenir l’espai, sobre les relacions que s’establiran amb els serveis que envolten l’illa, entre d’altres qüestions. El procés participatiu compta, a més, amb una comissió de seguiment que supervisa el seu desenvolupament.

El web decidim.barcelona recull tota la informació, convocatòries i qüestions relatives del projecte.

El procés està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el 6 d’octubre de 2017, pel qual l’Ajuntament de Barcelona te la facultat de promoure processos participatius, i, és en aquest sentit que des del Districte de les Corts s’insta a l’aprovació del procés de participació “Tria el verd de la Colònia”.

El procés participatiu finalitzarà amb el retorn de tots els compromisos debatuts durant els tallers.

Per a més informació sobre el procés es pot consultar el web de decidim.barcelona.