Esteu aquí

Una Festa Major de les Corts 2017 plena d'activitats!

dijous, setembre 21, 2017 - 09:41

Del 29 de setembre al 8 d’octubre els carrers de les Corts es vesteixen de festa amb tota mena d’actes per a tots els gustos i tots els públics. Consulteu el programa per conèixer els canvis!

 

Del 29 de setembre al 8 d’octubre els carrers de les Corts es vesteixen de festa amb tota mena d’actes per a tots els gustos i tots els públics. Una nova edició de la nostra Festa Major que vol continuar sent inclusiva i cívica. I per això un grapat de gent ha estat treballant dur per oferir-vos un seguit d’activitats que no us podeu perdre.

10 dies de festa, 271 activitats i 6 activitats paral·leles, com exposicions, concursos, fires, etc. farceixen el programa de la festa major d’enguany.

La festa ha estat organitzada per onze entitats del districte (9 sota el paraigües de la Federació d’Associacions i Comissions de festes de les Corts) i 46 entitats més que també hi participen, juntament amb els diferents equipaments culturals i esportius de les Corts. Música, actes tradicionals, espectacles, balls, concursos, jocs, esport, cultura, etc. faran que els carrers s’omplin amb motiu de la Festa Major.

Es compta amb el patrocini de El Corte Inglés, Pedralbes Centre, l’Illa Diagonal i el RAAC.

Podeu accedir al programa complet a l’enllaç adjunt, també podeu consultar els canvis de darrera hora en la programació de les festes i el programa accessible per a persones amb discapacitat visual.

FESTA MAJOR DE LES CORTS 2017

Toc d’inici

Aquest any, i com a novetat, els Diables de les Corts i el centre de creació de dansa i arts escèniques, La Caldera de les Corts, proposen una nova forma de començar la Festa Major el divendres 29 al vespre amb el Toc d’Inici. L’acte, unirà el foc dels diables, la projecció d’un mapping sobre la façana de la seu del Districte, llum i dansa en un espectacle innovador que permetrà celebrar l’inici de les nostres festes d’aquest any 2017 de manera ben diferent i festiva.

Pregó de la Festa Major

El pregó de la Festa Major tindrà lloc el dissabte 30 de setembre a les 12 h a la pl. Comas, a càrrec de l’Anna Mujal-Colilles, proposada per diferents comissions de festes de les Corts. Aquesta dona, enginyera, científica, jove, mare, vinculada amb el món universitari, feminista, activista en associacions i veïna de les Corts, representa un punt de connexió entre diferents àmbits que componen el districte.

Un any més, el Circorts torna a la Festa Major

Divendres 29 de setembre comença el festival de circ Circorts. En aquesta 18a edició, es tanca un projecte iniciat fa cinc anys amb la intenció de dotar d’un nou relat el festival, sota la consigna “Al Circorts tot i cap”. Amb la voluntat de generar un espai de trobada pel barri, s’ha concentrat tota la programació en tres dies el primer cap de setmana de Festa Major i en un sol espai sense cotxes, al carrer Benavent amb la pl. Ceràmiques Vicens. Compta amb una programació eclèctica que va des del circ tradicional al més experimental, des dels artistes consagrats als novells, hem intentat apropar l’art del circ a totes les edats i sensibilitats.

Festival d’animació Oriol Canals

Per segon any consecutiu, la Festa Major de les Corts incorpora el Festival d’animació Oriol Canals, organitzat per la Federació d’Entitats i Comissions de Festa Major de les Corts.

D’aquesta manera es vol retre homenatge al cortsenc Oriol Canals que va morir en un accident el 2014. L’Oriol, músic i animador cultural, va participar activament de la vida cultural i associativa del barri.

Consulteu els canvis d’última hora en el festival al final d’aquesta notícia.

 

Una Festa Major inclusiva

Tradicionalment el programa inclou activitats inclusives per afavorir la participació de persones amb mobilitat reduïda i amb diversitat funcional.

Com l’any passat: el programa imprès de la festa està adaptat a les persones amb discapacitat visual. Les cobertes del programa porten un codi invisible que, mitjançant una aplicació mòbil gratuïta, enllaça a unes locucions que llegeixen la informació. Podeu accedir a aquest codi a la imatge “Portada del Programa amb locució” que acompanya la notícia.

Tant sols hem de deixar que, en condicions de llum adequades i la pantalla SCAN oberta, el dispositiu mòbil enfoqui qualsevol racó de l’exterior de les tapes. Una vibració ens indicarà que ja estem a la Landing Page de les locucions i podem començar a navegar pels botons de l’índex.

A qualsevol persona que tingui descarregada l’App WHERIS LINKS des de Google Play o App Store només li cal obrir-la i, amb una sola mà, encarar el mòbil a l’imprès.

Un cop s’ha accedit a la Landing Page, tota la informació queda guardada a l’historial a l’apartat ACTIVITY de manera que, tenint cobertura o sota wi-fi, s’hi pot accedir en qualsevol lloc i moment, sense ocupar espai de memòria del nostre mòbil ja que les dades estan a Internet.

NOTA : Els 8-10 cm. de distancia son equivalents a 4 dits junts d’una mà adulta.

Una festa lliure d’agressions sexistes

Les Corts s’afegeix a la campanya municipal contra la violència masclista durant la festa amb cartells col·locats al voltant dels espais de festa i amb altres productes divulgatius. Amb aquesta campanya es vol combatre l’assetjament físic o verbal que de vegades te lloc durant les activitats festives, especialment a la nit. A més el Districte dóna suport al protocol contra les agressions sexistes redactat per Les Cortsenques dissidents.

 

Variacions del programa de Festa Major

Us informem sobre els canvis de darrera hora en la programació de les festes:

30 de setembre de 2017

– La diada castellera prevista pel matí de festa major de les Corts a les 12.30 h. La decisió ve donada perquè finalment ha estat impossible trobar altres colles per participar-hi en aquesta data, no inclosa en el calendari de les colles castelleres de Catalunya. La resta d’activitats del matí, com la plantada de gegants, el seguici o el pregó es mantenen en els horaris previstos.

1 d’octubre

– Totes les activitats de la Festa Major de l’1 d’octubre han estat suspeses.

3 d’octubre

– La Gran caminada per les Corts, que havia de sortir de la plaça Comas a les 11.30 h se suspèn.

8 d’octubre

– L’acte unitari de la Guerra de Confeti es realitzarà el diumenge 8 d’octubre a les 16h a la placeta del carrer Cardenal Reig, amb les actuacions del Marc Dantuvi i Noè Rivas.

També assistirà la ONG Solidarios Sin Fronteras que dur a terme diferents projectes d’ajuda a la població del Iemen, víctimes d’un conflicte bèl·lic.  Es pot adquirir el mocador solidari de Festa Major a les comissions de festes i col·laborar amb aquesta ONG. La Guerra de Confeti i el Concurs de recollida tancarà el 2n Festival d’Animació Oriol Canals.

– Se suspèn la funció de l’obra de teatre “A l’est de l’ambaixada” del diumenge 8 d’octubre, a les 18.30 h, al Casal l’Espiga de les Corts.

– L’activitat de senyalització del perímetre de l’antiga Presó de Dones de les Corts del dijous 5 s’ajorna al diumenge 8 a les 10.30 h.