El diàleg inunda "Les Rambles"

21/03/2018 - 10:20

Cent cinquanta cadires de fusta van inundar la Rambla el divendres 9 de març i van servir per animar a la gent a seure i conversar sobre l'estat d’aquesta cèntrica zona de la ciutat. Aquestes cadires formen part del treball dels alumnes d'Elisava, que organitza l’acció de “Cadires a la Rambla” des de fa 27 anys. La novetat d'enguany és que es va emmarcar dins el projecte cooperatiu de transformació de les Rambles que l’equip KmZERO està duent a terme i que busca la dinamització i recuperació d’aquest eix principal de la ciutat.

A banda de servir com exposició del treball de disseny dels alumnes d’Elisava, les cadires col·locades a la Rambla de Santa Mònica van ser l’excusa perfecta per fer seure a turistes amb veïns i veïnes de Barcelona i dialogar sobre com estan i com els agradaria que fossin les Rambles. A més del diàleg entre els vianants, els alumnes d’Elisava van preparar unes llibretes on qui volgués podia escriure qualsevol cosa sobre les Rambles i deixar-hi constància. Finalment es va fer ús de catorze llibretes, amb uns quinze testimonis a cadascuna, de manera que van ser unes dues-centes deu persones qui van deixar el seu pensament escrit.

Tota la gent que ramblejava en aquell moment va rebre molt bé aquesta iniciativa. A més dels testimonis escrits, alguns dels vianants van cantar i recitar poesies d’allò que la Rambla els inspirava. També va ser molt curiós com la disposició de les cadires va anar configurant-se orgànicament segons les necessitats de la gent. Es van crear segones files amb més intimitat on els nens de l’escola Drassanes van estar jugant, o agrupacions més grans on els estudiants van aprofitar per esmorzar.

Aquesta va ser una experiència molt interessant i gràcies a ella, van sorgir converses molt diverses i enriquidores que seran incorporades al procés cooperatiu que pretén recuperar les Rambles per a la gent. Tota la informació recollida servirà per continuar el debat en el format Speakers’ Corner que se celebrarà posteriorment.