El Mercat de Lesseps tancarà del 30 de juliol al 20 d’agost per millorar l’accessibilitat

El Mercat del Carmel farà la reordenació comercial d’algunes parades de cara a un futur esponjament de la zona central del mercat i d’un nou espai de brossa per a l’equipament, però no tancarà al públic.

El Mercat de Lesseps tancarà del 30 de juliol al 20 d’agost per millorar l’accessibilitat de l’equipament i la comunicació entre les dues plantes. Així, es substituiran les dues escales mecàniques existents fins ara per dos ascensors amb capacitat per a deu persones cada un, i s’hi construirà una escala metàl·lica al voltant del calaix dels ascensors.

Durant aquestes setmanes també es durà a terme la reordenació i concentració de parades per tal d’esponjar els espais i millorar l’atractivitat de les parades.

En les darreres dues dècades s’han fet petites intervencions de reordenació comercial, però han estat insuficients per a adequar l’oferta a la demanda real dels veïns i veïnes de la zona. Amb l’actual intervenció, es pretén reposicionar el mercat en el seu entorn comercial i introduir millores en el seu funcionament.

El fet que els ascensors permetin ocupar menys espai en planta que les actuals escales mecàniques permetrà aconseguir més superfície útil a la primera planta. A la planta baixa s’enderrocarà per complert una parada en desús que queda sota l’escala de pujada a la planta primera per tal d’aconseguir deixar un espai el més obert possible visualment.

El Mercat de Lesseps es va inaugurar l’any 1974 i es va remodelar molt parcialment a inicis de la dècada de 2000. Es van millorar els serveis, es van instal•lar escales mecàniques i es va fer una primera millora dels accessos. Actualment, té una superfície de poc més de 300 m2 i compta amb 30 establiments amb un mix molt diversificat de productes alimentaris, més un autoservei, i una botiga exterior de producte no alimentari.

Mercat del Carmel

D’altra banda, el Mercat del Carmel procedirà a fer durant aquest mes d’agost el trasllat i reordenació comercial d’algunes parades de cara a possibilitar en un futur, l’esponjament de la zona central del mercat i un nou espai de brossa per a l’equipament. L’equipament, però, no tancarà al públic mentre durin els treballs de reordenació.