El Mercat de Ninot homenatja a Eliseu Villalba, supervivent del camp de Mauthausen

S'ha col·locat una placa commemorativa en record de Villalba, supervivent del camp de concentració i antic treballador del mercat.

L’Institut de Mercats Municipals de Barcelona, el Mercat del Ninot, l’Amical de Mauthausen i altres camps han homenatjat Eliseu Villalba, supervivent del camp, amb la descoberta d’una placa per recordar la seva figura. Villalba era treballador del Ninot i va ser un dels fundadors de l’Amical de Mauthausen.

Durant l’acte, al qual ha assistit també la filla de Villalba, Maria Lluïsa Villalba, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha posat en relleu que homenatges com aquest “volen ser un reconeixement a aquelles persones que van lluitar pels drets, les llibertats, el govern legítim, contra el feixisme. I és, a la vegada, un recordatori que hem de continuar treballant perquè no torni a succeir, que en moments difícils com els que estem vivint a Europa, on els moviments feixistes tornen a créixer, on creix la intolerància i la xenofòbia, hem de treballar perquè aquests missatges no s’estenguin”.

El 1939, després de la derrota de l’exèrcit republicà, gairebé 500.000 persones van creuar el Pirineu, convertint-se així en exiliats. Una d’aquestes persones era Eliseu Villalba, qui més tard, com d’altres milers de republicans, va ser deportat al camp de concentració nazi de Mauthausen.