El Mercat de Sant Antoni celebra la seva inauguració

Durant tot el cap de setmana, les placetes del voltant del mercat han celebrat la festa d’inauguració amb activitats i tallers organitzats per entitats del barri.

El Mercat de Sant Antoni ha celebrat durant tot un cap de setmana la inauguració del seu nou espai amb una festa en la qual diferents entitats del barri han organitzat activitats, tallers, cultura popular, música i conferències per a tot tipus de públic.

Després de 9 anys d’obres, el nou mercat va obrir el dia 23 de maig amb una assistència de 60.000 visitants i amb 226 establiments de cara al públic. D’aquests, 52 corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 95 als encants (no alimentari) i 78 al dominical de llibre. El Mercat també compta amb un establiment d’autoservei i un establiment d’oferta no alimentària.

La rehabilitació ha inclòs el projecte de remodelació de l’antic baluard de Sant Antoni, que formava part de la muralla que separava l’antiga ciutat del nou Eixample, i que es pot visitar a la planta -1.

El dominical també s’estrena

El dominical del Mercat de Sant Antoni també ha obert les seves parades ubicades al voltant del mercat i sota unes marquesines construïdes específicament per a les parades d’aquest mercat de vell. El dominical, un dels mercats de venda de llibres de segona mà més grans d’Europa, comença a funcionar a la seva nova ubicació quatre dies després que ho fessin el mercat de fresc i el mercat dels encants.

L’escriptor Miqui Otero ha estat l’encarregat de fer el pregó de benvinguda al nou espai del dominical de Sant Antoni. Després de les seves emotives paraules, que han arrencat grans aplaudiments, el mercat ha gaudit d’una gran afluència durant tot el matí.

A més de vendre llibres vells i de segona mà, contes i còmics, també s’hi poden trobar segells, monedes, cromos, calendaris, revistes, pòsters, pel·lícules i vídeos, videojocs i música en suport magnètic.