El Mercat de Santa Caterina regularà l’accés de grups de visitants

La visita es prohibirà els divendres i dissabtes d’abril a octubre durant tot l’horari d’obertura del mercat.

El Mercat de Santa Caterina regularà l’accés de grups de visitants organitzats, impedint la seva entrada divendres i dissabtes, per tal de preservar l’actual model de mercat de barri adreçat al veïnat. L’Ajuntament ha aprovat un decret que entrarà en vigor el divendres 10 d’agost, i que dóna resposta a la petició que l’associació de concessionaris del propi mercat va fer arribar a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

Els vigilants de seguretat del mercat prohibiran l’accés als grups organitzats de 15 visitants o més els divendres i els dissabtes de l’1 d’abril al 30 d’octubre, durant tot l’horari d’obertura del mercat -des de les 8h fins a les 20h. Es considerarà grup organitzat el conjunt format per 15 o més persones conduïdes o guiades de forma organitzada, en el sentit que segueixin a una persona que actua com a guia o informadora.

El regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha declarat que l’objectiu d’aquesta mesura és que el Mercat de Santa Caterina “compleixi amb la seva funció de servei al veïnat, de comerç de proximitat, de qualitat i de barri”. Per la seva banda, David Barroso, representant dels comerciants del mercat ha expressat que “els i les paradistes estem molt contents amb aquesta mesura, sobretot perquè la resposta de l’IMMB ha estat molt ràpida i eficaç”.

Els professionals del servei de seguretat podran indicar que han de marxar del mercat grups de menys de 15 persones quan estiguin provocant aglomeracions, en algun d’aquests supòsits:

  • Obstrueixen els passadissos del mercat
  • Impedeixen la normal circulació de les persones pels espais comuns del mercat
  • Impedeixen el normal acostament dels clients a les parades o la normal atenció al públic per part dels comerciants del mercat

En qualsevol cas, el decret també preveu que els vigilants de seguretat convidaran a marxar del recinte a les persones sigui de forma individual o en grup quan:

  • Toquin i manipulin els aliments i productes exposats amb l’objectiu de fer-ne fotografies.
  • Estiguin menjant o bevent en qualsevol dels espais del mercat no destinats a aquests usos
  • Produeixin un soroll o cridòria que alteri o pertorbi el normal funcionament del mercat

L’Associació de concessionaris del mercat de Santa Caterina va lliurar un escrit a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona en data 18 d’abril, demanant una mesura anàloga a la que ja es va implantar l’any passat al Mercat de la Boqueria. En el cas de Santa Caterina, la voluntat és prevenir l’entrada de grans grups de turistes per tal que no canviï l’actual model de mercat de barri, adreçat a la clientela que fa la compra diària.