El Mercat del Ninot acull la presentació de la 3a edició de 'Benvinguts a Pagès'

Les explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres d'arreu de Catalunya obren portes al públic durant aquest cap de setmana per a redescobrir l'origen dels productes agroalimentaris.

El Mercat del Ninot va acollir ahir la presentació de la tercera edició de ‘Benvinguts a Pagès‘, que se celebrarà aquest proper cap de setmana, 9 i 10 juny a diverses explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres d’arreu de Catalunya. L’acte va ser presentat per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, el director de la Fundació Alicia, Toni Massanés, i diversos representants del món agrari, ramader i pesquer de Catalunya.

La iniciativa ‘Benvinguts a Pagès’ convida al públic familiar i més foodie a la possibilitat de gaudir d’una visita guiada de forma gratuïta a diverses explotacions agràries per a conèixer l’origen d’elaboració i el tractament de productes alimentaris que consumim dia a dia, els puguin tastar, i tinguin la possibilitat de comprar-los directament als pagesos i pageses. Enguany hi participen 240 explotacions agràries d’arreu de Catalunya.

Cadascuna de les visites guiades es complementaran amb oferta gastronòmica. Un total de 235 restaurants, participants a la iniciativa, oferiran menús amb productes de l’entorn i de temporada als assistents. A més, la iniciativa també comptarà amb l’opció d’allotjar-se a 280 establiments de tots els territoris que ofereixen estades especials i amb 120 propostes diverses que inclouran fires gastronòmiques, tastos, tallers, entre d’altres.

Per tal de facilitar al màxim la planificació del cap de setmana a pagès s’han dissenyat set rutes turístiques per diferents zones de Catalunya.

Durant l’acte, al Mercat del Ninot, els assistents van poder degustar una sèrie de productes de diverses explotacions agràries participants a la iniciativa.