El Mercat del Ninot i una carnisseria del Mercat de Provençals, premiats al Premi Comerç

Enguany els premis han volgut retre un reconeixement especial als comerciants de la ciutat, singularment als dels comerços de l’entorn de la Rambla, per la seva resposta ferma i solidària arran de l’atemptat del 17 d’agost.

La 20a edició dels Premis Comerç de Barcelona ha reconegut els millors comerços de 2017 en diferents categories. Els guardons celebren així les dues dècades des que es van crear l’any 1997 com una iniciativa per fomentar que es valori i es reconegui l’esforç dels comerciants en favor de la innovació, la regeneració i la seva empenta en un sector cabdal per a l’economia de la ciutat.

Entre els guardonats, hi ha hagut dos premis per als mercats municipals de Barcelona:

  • Premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal: Associació de Venedors del Mercat del Ninot

El premi ha volgut reconèixer el conjunt d’actes promocionals organitzats des de la inauguració del nou mercat remodelat, que inclou tant l’Aula de Cuina, gestionada i assessorada per un xef de prestigi on es realitzen periòdicament tallers de cuina, com tot un seguit d’actes al llarg de tot l’any que pretenen atraure al client (escudella solidària, concurs de truites, scalextric, sortejos, etc…).

La menció a favor de la carnisseria del mercat de Provençals pretén reconèixer una empresa familiar de llarga tradició -que ja va per la tercera generació- amb un establiment que s’ha erigit com un dels pocs especialistes en tota la ciutat en carn de cavall i poltre, producte que també selecciona directament de proveïdors del Pallars i la Cerdanya.

En aquesta edició, els premis han volgut retre un reconeixement especial als comerciants de la ciutat, singularment als treballadors i treballadores dels comerços de la Rambla -incolent-hi doncs, els de la Boqueria-, per la seva resposta ferma i solidària arran de l’atemptat del 17 d’agost. En aquest sentit, el Premi al Comerç Col·laborador s’ha atorgat als mercats, eixos, associacions i establiments comercials de la ciutat.

Durant l’acte, l’alcaldessa, Ada Colau, s’ha dirigit al sector comercial de la ciutat posant en evidència que la ciutat i el país viuen moments de gran excepcionalitat. S’ha referit a l’atemptat terrorista del mes d’agost, “que va ferir el nostre cor, la Rambla, però que alhora va constatar la força i la vigència dels valors de la solidaritat, la cultura de la pau i la interculturalitat”, i ha donat les gràcies “a totes les persones i establiments comercials que van col·laborar en l’auxili, assistència i suport”.

Més enllà dels premis atorgats als mercats de la ciutat i el Premi Comerç Col·laborador, la resta de guardonats de l’edició de 2017 són:

  • Premi al Comerç innovador: Etnia
  • Menció especial al Comerç innovador: Sephora
  • Premi “Albert González”: Cottet
  • Premi al Comerç de proximitat: El Colorao
  • Premi al Comerç Sostenible: L’Estoc