El Mercat provisional de Sant Andreu obre portes el 7 de novembre

El Mercat provisional de Sant Andreu acollirà 18 comerciants alimentaris i 5 no alimentaris mentre durin les obres de reforma a l'antic mercat. El cost de la construcció del provisional ha estat de 2.033.315,77 €.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, va iniciar el mes de juny les obres per a la construcció del mercat provisional de Sant Andreu, situat al carrer Sant Adrià, entre els carrers Segre i d’Otger, tenint l’accés principal en la confluència d’aquest últim. El contracte d’aquestes obres, va ser adjudicat per un import de 2.033.315,77 €.

L’equipament està format per dos mòduls encaixats. El primer, de 10 m d’amplada i 17 de llargada, encabirà 5 establiments no alimentaris i el segon de 15 m d’amplada i 63 de llargada allotjarà els 18 establiments alimentaris i els diferents serveis.

El mercat provisional obrirà les seves portes al públic el proper 7 de novembre i els comerciants es traslladaran, des de l’antic mercat, entre els dies 5 i 6 del mateix mes. El mercat de Sant Andreu tancarà les seves portes el 4 de novembre per iniciar la seva remodelació. Un cop estigui remodelat i en funcionament, el provisional serà desmuntat i es restituirà l’espai urbà per deixar-lo tal i com estava inicialment.

Els comerciants celebraran la inauguració del mercat provisional, amb els clients i veïns del barri, amb una festa popular el dissabte 11 de novembre al matí. Hi haurà tallers infantils, música, dinamització i castellers.

El nou mercat de Sant Andreu

El projecte està sent redactat en aquesta ocasió per l’equip tècnic i d’arquitectura de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i s’ha tingut especial consideració per la ubicació del mercat en la singular plaça porticada del Mercadal, al cor de l’històric barri.

El  volum de l’edifici es veurà rebaixat, de forma que l’impacte visual, tant a peu de carrer com a nivell dels edificis del voltant, serà més amable, alhora que gran part del perímetre del mercat serà de vidre, dotant-lo d’una gran transparència visual. El projecte també contemplarà la urbanització limítrof amb el mercat. La previsió és que les actuacions tinguin una durada d’uns 18 mesos.

L’edifici del mercat estarà format per 2 plantes: planta baixa i soterrani i, un cop acabades les actuacions de remodelació, comptarà amb la següent distribució:

  • Planta baixa (1.240 m2): comptarà amb l’espai de venda de producte fresc (18 comerços) i un espai destinat a restauració d’aproximadament 140 m2, a més d’un habitacle per a la brossa i un punt de informació.
  • Planta soterrani -1 (1.218 m2): espais de logística del mercat, destinat a magatzems i cambres frigorífiques, un altre habitacle de brossa connectat amb el de planta baixa.

El Local de Vendes, que es troba en un edifici perimetral, tindrà la següent distribució:

  • Planta baixa (370 m2): comptarà amb l’espai per ubicar els 5 comerços no alimentaris.
  • Plantes 1 i 2 (140+140 m2): destinats a oficines i sala d’actes.