Els mercats de Barcelona pugen al carro de la compra en línia

El Mercat del Ninot comença la venda on line per tal que es pugui fer la compra de cada una de les parades del mercat que participen com si ho fessin presencialment, i rebre una única comanda a casa.

Els clients del Mercat del Ninot ja poden començar a comprar productes frescos i de qualitat en línia a les diferents parades, tal com ho farien presencialment i rebent una única comanda a casa.  La prova pilot en aquest mercat es durà a terme durant sis mesos, amb la voluntat que passat aquest temps tots els mercats tinguin a la seva disposició un mecanisme de fàcil implementació per vendre en línia sense perdre l’esperit d'”anar a plaça”.

La iniciativa és possible gràcies a l’aliança amb el supermercat en línia Ulabox, creat per emprenedors barcelonins. Els usuaris podran realitzar la seva comanda des de diferents dispositius i rebre-la en 24 hores, escollint entre les diferents opcions d’entrega de 7.00 h a 23.00 h, en franges de dues hores.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha destacat que amb aquesta iniciativa l’Institut Municipal de Mercats avança per fer-se més proper als veïns i veïnes de Barcelona, i donar un servei més ajustat a les necessitats de la seva vida quotidiana. El model de mercats municipals de Barcelona és reconegut internacionalment, i la iniciativa endegada al Mercat del Ninot és un pas més per continuar mantenint la seva altíssima qualitat”.

Per la seva banda, el cofundador i director general d’Ulabox, Jaume Gomà, ha assenyalat que “estem especialment orgullosos d’aquest primer pas en la nostra col·laboració amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, tot aportant el nostre coneixement tecnològic al seu projecte de digitalització del comerç de proximitat; però també d’aportar el vessant humà, perquè creiem que el millor producte, com el que ofereixen els seus establiments, ha de tenir el millor servei d’atenció al client fins que arriba a casa dels consumidors”.

El servei de compra i entrega a domicili per al client serà totalment gratuït si la comanda és superior a 59 €. En cas contrari el cost serà de 6,99 €. Les compres que incloguin producte fresc de les parades del Mercat del Ninot arribaran a tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ampliant així el radi d’acció dels establiments. Gràcies a aquesta aliança, els establiments podran arribar a més clients que aprecien el producte de mercat, però que per qüestions horàries o de distància fins ara no hi compraven, així com fidelitzar clients que ja hi compren, oferint aquest nou servei.

Diversos mercats han iniciat projectes per a vendre en línia els seus productes. El Mercat de la Concepció ho fa a través del seu portal web i amb un mecanisme propi. Altres mercats com els de Sant Gervasi, Lesseps, Provençals i Galvany estan posant en marxa sistemes de compra a través del mòbil per a un ventall de parades, en aquest cas a través d’una app de l’start-up Manzaning. La possibilitat de rebre totes les comandes en una única entrega es troba en fase de pilot en algun d’ells.

Finalment l’ús massiu que avui dia es fa de whatsapp ha fet que paradistes d’altres mercats utilitzin individualment aquesta eina oferint als clients poder realitzar comandes, el que implica una relació molt directa amb el client. Aquesta opció la podem trobar en diferents parades de fins a 13 mercats, com ara La Mercè, Santa Caterina, Montserrat, Estrella, Poblenou, Sants, Sant Martí, Provençals, Marina o Boqueria.

Balanç del primer mes de funcionament

Els resultats de la venda en línia al Mercat del Ninot després d’un mes de funcionament mostren clarament l’interès dels clients per aquesta nova oferta al mercat, sumant ja més de 3.000 comandes. Més del 30% dels clients que han navegat per la secció en línia del Ninot, dins el web d’Ulabox, han acabat comprant i ho han fet, de mitja, en tres parades.

El grup d’aliments que més s’han comprat és el de carn (34%), seguit de la fruita i verdura (25%), i de la xarcuteria i formatges (15%). Les més de 100 ressenyes de producte introduïdes pels clients a la secció del Mercat del Ninot han rebut una puntuació de 4,9 sobre 5.