Inaugurem el nou Mercat de Sant Antoni!

Sant Antoni està de celebració: aquest mes de maig porta al barri la inauguració del nou mercat juntament amb l'acabament de la primera fase d'implantació de la superilla.

El Mercat de Sant Antoni ja és a punt per obrir les seves portes. Dimecres, 23 de maig, ja se’l podrà visitar i començarà a estar en funcionament, i el següent cap de setmana, del 26 i 27 de maig, s’hi celebrarà una gran festa d’inauguració amb activitats i actuacions de tota mena i per a tots els públics.

L’esdeveniment obrirà amb una bona dosi de cultura popular: trabucaires i gegants del barri s’encarregaran de donar el tret de sortida a dues jornades ben mogudes. Durant tot el matí de dissabte, dia 26, es faran exhibicions esportives, musicals, de dansa i literàries als carrers del Comte Borrell i de Tamarit. A més, qui ho vulgui podrà reservar, a partir de, divendres, dia 25, plaça en una de les visites guiades que s’organitza a l’espai.

Els més menuts també tindran activitats per entretenir-se: a l’Espai Fossat (planta -1) s’hi farà un taller de circ que acompanyarà diversos jocs infantils. A la mateixa zona hi haurà també actuacions musicals i espectacles per a nens i nenes.

Ja a la tarda la festa seguirà amb diverses actuacions de dansa oriental, xaranga i més literatura i esport. A les 19.00 hores el públic podrà assistir a un Impro Show a l’escenari de la plaça del carrer de Tamarit. Finalment, la jornada acabarà com haurà començat: omplint el mercat de cultura popular amb un grup de percussió del barri que precedirà un correfoc.

L’endemà diumenge, dia 27, la inauguració seguirà omplint el mercat d’accions ben diverses. Aquesta vegada, però, l’acte s’enfocarà al mercat dominical, que obrirà el dia amb un pregó i una poesia. Després d’hores de música, jocs infantils i més visites guiades, a les 14.00 hores s’acabarà la gran inauguració del nou Mercat de Sant Antoni.

Més enllà d’aquests dies de festa d’obertura tan moguts, al nou espai hi confluiran de nou els tres mercats que el conformen: l’alimentari, els encants i el dominical. Al Mercat de Sant Antoni, per tant, s’hi podrà trobar producte fresc, de qualitat i proximitat; roba i teixits de tota mena, merceria, perfumeria, joieria, etc., i, els diumenges, llibres per a tots els gustos, còmics, videojocs, música i tots els col·leccionables imaginables.

El barri de Sant Antoni

Sant Antoni és un barri amb una vida associativa i un esperit comunitari molt potent; una mostra d’això és que més de 80 entitats col·laboren amb la festa major, i l’equipament Calàbria 66 aglutina bona part d’aquest teixit associatiu. Moltes d’aquestes entitats i associacions participen a la programació d’activitats i espectacles de la festa inaugural.

És també una zona de gran atractiu comercial multimarca, amb més de 1.700 comerços, que atreu compradors d’altres zones com el Raval, el Poble-sec o l’Esquerra de l’Eixample. El seu eix comercial, Sant Antoni Comerç, és molt actiu i organitza esdeveniments força consolidats com el Tapantoni, l’Escudella Solidària i la mostra de comerç i serveis al carrer Firantoni.

Superilla

Amb la inauguració dels carrers perimetrals del Mercat (Comte Borrell, entre Floridablanca i Manso; i Tamarit, entre Viladomat i Urgell), acaba la primera fase d’implantació del programa Superilles al barri de Sant Antoni, sorgit d’un procés de debat amb els veïns, comerciants i entitats de l’entorn, iniciat el febrer del 2017. La fase següent, amb horitzó 2019, estendrà l’actuació als trams contigus del carrer de Tamarit i del Comte Borrell.

El programa Superilles “Omplim de vida els carrers” és una aposta per un model de ciutat més habitable i saludable. Afronta el repte de millorar la qualitat de vida, incrementant el verd i recuperant espai públic per al vianant com el de la cruïlla de Tamarit i Comte Borrell, que esdevé una nova plaça per al barri i la ciutat.