La Setmana de Prevenció del Càncer omple el Mercat de la Concepció d'hàbits de vida saludable

Durant tot el matí, el mercat s'ha omplert de tallers d'alimentació saludable i d'activitat física per tal de conscienciar als més joves de com es pot prevenir la malaltia amb uns hàbits i estil de vida saludables.

La Setmana Catalana de Prevenció del Càncer (SECAPC), ha omplert el Mercat de la Concepció d’hàbits i estils de vida saludable. Durant tot el matí d’avui hi han tingut lloc diversos tallers d’alimentació saludable i d’activitat física en què han participat diversos alumnes de secundària de l’Institut Jaume Balmes .

L’objectiu de la presentació de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC), entitat que anualment organitza la SECAPC, és la de sensibilitzar als més joves de com es pot prevenir el càncer gràcies a uns hàbits i un estil de vida saludable.

Els alumnes han participat en primer lloc, en dos tallers esportius – zumba i animal fit – a càrrec de la Fundació DIR i un taller d’esmorzars saludables a càrrec de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Durant les activitats, se’ls ha explicat què diu la Unió Europea sobre els bons hàbits que cal seguir per evitar alguns dels tipus de càncer i com d’important és la bona alimentació i l’exercici físic.

Els estudiants han passat tot el matí al mercat i han pogut conèixer de primera mà com poden cuidar-se seguint unes pautes alimentàries i de salut senzilles.

Activitats de la SECAPC

La SECAPC, que anualment organitza la FECEC, vol conscienciar la població sobre la importància dels hàbits saludables per prevenir el càncer. Hi destaquen dues recomanacions: la ingesta diària de 3 peces de fruita i 2 racions de verdures i la realització de 30 minuts d’activitat física moderada cada dia.