L'enderroc del Mercat de l'Abaceria començarà al gener

Després de l'enderroc, la previsió és que les obres s'iniciïn durant Setmana Santa de l'any 2020 i tindran una durada d'entre 24 i 30 mesos.

L’Institut Municipal de Mercats i l’associació de comerciants ja tenen data prevista per iniciar l’enderroc i construcció del Mercat de l’Abaceria. L’enderroc s’iniciarà el mes de gener, després de Reis per la voluntat dels comerciants de passar la campanya de Nadal sense molèsties.

Mercats preveu 24 setmanes -entre gener i juliol de 2019- per executar l’enderroc. En una primera fase, s’actuaria a l’interior i a les parades exteriors de l’antic Mercat de l’Abaceria, mentre que en una segona s’enderrocarien la façana i la teulada d’amiant.

L’espai es tancarà i es minimitzarà l’impacte exterior amb plafons decoratius. Actualment s’estan estudiant quines seran les afectacions pel que fa a la mobilitat del trànsit de vehicles.

Inici d’obres

El procés de redacció del projecte executiu definitiu d’adjudicació de les obres es desenvoluparà entre novembre de 2019 i la Setmana Santa de 2020. L’obra per a la construcció del mercat, un cop iniciada, es preveu que duri entre 24 i 30 mesos. Durant el temps que durin les obres, l’Institut de Mercats i els paradistes de l’entorn activaran un pla de dinamització comercial que s’ha començat a treballar aquest setembre.

Mentre es dugui a terme l’enderroc del mercat original i les obres de remodelació, podreu trobar als i les paradistes a la carpa provisional situada al Passeig de Sant Joan. El mercat provisional compta  amb 43 establiments alimentaris a l’interior i 13 parades de no alimentaris a l’exterior.