Barcelona Cultura

2a jornada Disseny en família

Altres

El dissabte 20 d’octubre es farà al Museu del Disseny la 2a jornada de Disseny en família adreçada a les famílies amb nens i nenes fins a 12 anys. Us convidem a participar en una jornada lúdica on podreu fer tallers, escoltar contes,  veure curtmetratges, jugar a jocs de construcció i de memòria, entre altres activitats.

Durant la jornada podreu conèixer l’oferta dels tallers familiars pel curs 2018 – 2019 i en podreu fer un tast. La jornada començarà a les 11h i s’allargarà fins a les 18 h de dissabte 20 d’octubre de 2018.

ACTIVITATS

Joc de construcció Kapla i concurs

El Kapla és un joc tradicional de construcció té com a base per peces rectangulars de fusta de pi, totes elles de la mateixa mida. A través de la combinació, sense encaixos, d’aquestes peces els participants poden arribar a construir figures espectaculars,

Organitzarem un concurs en el que es podran formar equips d’entre 4 i 6 persones. Us proposarem construir la maqueta de l’edifici del Museu i un jurat de 3 persones triat entre el públic assistent decidirà el guanyador.

Joc de memòria d’objectes del Museu del Disseny

Tothom que vingui al Museu del Disseny podrà participar en un joc de memòria amb objectes del Museu del Disseny. Es un memory gegant perquè tothom hi pugui participar.

Activitats específiques per a infants fins a 5 anys

Explorarem les qualitats físiques i òptiques d’alguns objectes i materials. Taller a càrrec d’Experimentem amb l’Art

Es mou!

Selecció de curtmetratges per a tots els públics aptes per a infants a partir dels  3 anys. La sessió inclourà curts relacionats amb el món del disseny de totes les èpoques, curts amb tècniques d’animació i estètiques diverses i de països d’arreu del món.

A càrrec de Digital Films. Sessió de 50 min

Activitat participativa amb la Guerrilla de Ganxet

L’acció participativa que proposa la Guerrilla de Ganxet consisteix en decorar la barana  del pont d’entrada al museu per l’accés del carrer d’Àvila amb una tècnica de tapís que consisteix a nuar fragments de roba en unes plaques-xarxes individuals que conformaran un gran i vistós mural.

Conta contes

Sessió de conta contes a càrrec de Io Valls. Conta contes adaptats per a nens i nenes cecs o amb baixa visió.

TALLERS FAMILIARS

Al llarg del dia tindreu l’oportunitat de participar en algun dels tallers que hem preparat pel curs 2018-2019:

Terra líquida

Al taller Terra Líquida, us convidem a conèixer la col·lecció de ceràmica de l'exposició permanent del Museu "Extraordinàries! Col·leccions d'arts decoratives i arts d'autor (segles III-XX)". Visitarem l'exposició per descobrir com al llarg dels anys, els humans hem fet servir la terra, l'aigua i el foc per aconseguir un material que ens ha permès donar forma a objectes d'allò més diversos: plats, gots, gerros, tasses, estufes, rajoles, plafons. fent servir la imaginació i la creativitat.
Un cop al taller, experimentarem amb aquest material tan versàtil i les diferents tècniques de manipulació de la ceràmica. A partir de peces emmotllades i iguals els participants podran crear una peça única i original.

Qui no s’espanta, estampa

Al taller Qui no s’espanta, estampa, us convidem a conèixer la col·lecció de moda  de l'exposició permanent del Museu " El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)” Visitarem l’exposició i ens fixarem en els teixits d’indianes i en els estampats dels vestits. Alhora descobrirem les tècniques utilitzades per aconseguir aquests patrons de curatius i com aquestes tècniques també s’han aplicat per fer els papers pintats o les guardes de llibres. Al taller podrem experimentar la tècnica d’estampació a mà, al bac, per decorar una roba entre tots els participants. Al final el taller cada participant  es podrà endur la seva peça personalitzada: una bandana de pirata o una roba per empaquetar segons la tradició japonesa.

Objectes que creen objectes

Al taller Objectes que creen objectes, us convidem a conèixer la col·lecció de disseny de producte de l'exposició permanent del Museu “Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural”. Visitarem l’exposició i veurem com estan dissenyats alguns objectes i electrodomèstics molt populars.  I al taller descobrirem què passa si connectes una aspiradora, una caixa de fusta i una planxa.  Aprèn a construir una màquina de termoformat per a la creació de motlles amb materials reciclats i petits electrodomèstics d’ús comú. Al taller aprendrem a fer una màquina casolana de termoformat i ens iniciarem en la creació de motlles per a la fabricació de diferents objectes amb materials com cera, ciment o xocolata.

Ex-libris, pitibris

Al taller Ex-libris,  pitibris, us convidem a conèixer la col·lecció de disseny gràfic de l'exposició permanent del Museu "Disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)” per tal d’explorar diferents sistemes d’estampació i conèixer el treball del dissenyador gràfic. Des de l’aparició del llibre s’ha experimentat la necessitat de marcar-lo amb un senyal que deixés constància de la seva pertinença o de l’estima cap el propi objecte.

Al taller ens inspirarem per crear el nostre ex-libris personal, farem el tampó i finalment pensarem un encanteri per protegir el nostres llibres. Si porteu un llibre podreu estrenar el vostre ex-libris!

* Tallers gratuïts. Aforament Limitat. Activitat en grup guiada adreçada a famílies amb nens i/o nenes d'entre 6 i 12 anys.

Durant la jornada es podran visitar gratuïtament les exposicions permanents del Museu.

Data: 

Dissabte 20 d'octubre

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta

Ajuntament de Barcelona