Barcelona Cultura

ADAW / LLUM. Construint futurs a través d'un procés de disseny social

Altres

El proper 28 de febrer presentarem ADAW / LLUM, una instal·lació efímera de 18 làmpades que tanca un projecte de creació, educació i disseny resultat de la col·laboració del Museu del Disseny amb la Fundació Adsis i EINA, Centre Universitari de Disseny i Art. El projecte és una iniciativa en la que un grup de joves usuaris de la Fundació Adsis, estudiants de Pedagogia del Disseny d’Eina i l’equip del Servei Educatiu del Museu han explorat, a través de la pràctica, el disseny com a eina d’aprenentatge i transformació de l’entorn.  

La instal·lació ADAW / LLUM  exposa les làmpades que han creat a partir de criteris de funcionalitat, identitat i sostenibilitat,  i és el resultat final de tot un procés de mesos d’aprenentatges diversos de tots els participants. Pels joves ha suposat un treball d’autoconeixement i descobriment de les habilitats creatives i manuals; pels estudiants la reflexió sobre el paper del disseny com a transmissor de coneixement; i pel Museu, una aposta com a espai d’aprenentatge i reflexió sobre el disseny com a eina de transformació social.

Fundació Adsis és una entitat sense ànim de lucre que des de fa més de 50 anys treballa per construir una societat més justa, solidària i inclusiva. La fundació acompanya a persones en situació de vulnerabilitat per facilitar el seu desenvolupament personal i professional. Un dels projectes que Fundació Adsis desenvolupa a Barcelona des de fa 7 anys és el Servei d’Activació Competencial, dirigit a joves d'origen immigrant que estan o han estat sota la tutela de l’Administració. L’objectiu és oferir orientació i treballar el desenvolupament de competències tècniques i transversals, que els obrin les portes per poder participar en altres espais formatius formals i al mercat laboral.

Data: 

Dijous 28 de febrer, de 10 a 20 h. A les 13 h es farà la presentació institucional del projecte.

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta

Ajuntament de Barcelona