Barcelona Cultura

Celebració dels 30 anys de la revista L'Esmalt

Conferències, xerrades

Amb motiu del 30è aniversari de la revista L'Esmalt, el Centre d’Informació i Difusió de l’Art de l’Esmalt (CIDAE) i el Museu del Disseny de Barcelona, organitzen aquesta trobada, en la que Andreu Vilasís i Núria L. Ribalta (president i cap de redacció de la revista respectivament), ens parlaran de la història i la singularitat d'aquesta publicació trimestral dedicada a l'esmalt vitrificable sobre metalls i arts afins.

Al llarg d'aquests 30 anys de vida, el seu objectiu ha sigut donar informació sobre la història, el concepte artístic actual i les tècniques de l'esmalt, així com estimular i obrir vies de comunicació entre els esmaltistes i els amants d'aquest art en el món, augmentant el coneixement general del públic i revaloritzant-lo.

Andreu Vilasís (Barcelona, 1934) és  un dels grans noms internacionals de l’art de l’esmalt contemporani. Considerat un dels millors representants de l’anomenada “Escola de Barcelona” d’esmalts al foc, la seva obra ha estat premiada internacionalment, ha realitzat nombroses exposicions individuals d’esmalt, dibuix i pintura, dins i fora del país, i ha estat jurat en diferents certàmens a França, Alemanya, Japó, Estats units, etc.  L’any 1987 va rebre la Carta de Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya.

Fundador i director de la revista L’Esmalt, és també autor de nombrosos articles especialitzats en revistes nacionals i internacionals, així com creador de múltiples iniciatives dins del sector, com el CIDAE, el Museu de l’Esmalt Contemporani de Salou, etc.

Núria L. Ribalta (Barcelona, 1957), és llicenciada en Història de l'Art i doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Graduada en Esmalts a l'Escola d'Arts Plàstiques i Disseny "Llotja", on és professora. Exposa regularment la seva obra plàstica de dibuix, pintura i esmalt, que ha rebut diversos premis. Té obres exposades a museus com els d'Arts Decoratives de Moscou, Kecskemét (Hongria), MECS a Salou, Municipal de Limoges (França), Himmerod (Alemanya), Kentucky (USA ) i el Museu del Disseny de Barcelona.

La presentació de l'acte anirà a càrrec de Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona.

Data: 

Dijous 21 de març, 13.30 h

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Ajuntament de Barcelona