Barcelona Cultura

Diàleg JAVIER BONET + MARTÍ GUIXÉ

Conferències, xerrades

Quina relació hi ha entre cuiners i dissenyadors?

Com s’estableix la dinàmica entre la creació del contingut alimentari i el seu contenidor? En quina mesura la nova alta gastronomia s’ha recolzat en el disseny com a eina creativa? Quines similituds i diferències existeixen entre cuinar i dissenyar?

Una ocasió única per aprofundir en aquest fenomen internacional, a través d’alguns dels seus principals protagonistes. Moderats per Juli Capella, comissari de l’exposició «TAPAS».

Javier Bonet, conegut com a Sr. Bonet (Palma, 1971), va començar la seva carrera professional als 17 anys treballant com a cambrer en un petit bar familiar a Mallorca. Va iniciar la seva carrera internacional gràcies a una trobada inesperada, que el va portar a passar gairebé quinze anys en restaurants amb estrelles Michelin a Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Japó. Posteriorment, va ser el director gastronòmic de Camper, on va coincidir amb Guixé en el projecte FoodBall i amb qui ha col·laborat en el restaurant Muta. El 2006, Bonet es converteix en empresari i crea restaurants i bars que permeten als clients interactuar amb els aliments. La seva companyia, Sr. Bonet, ha obert Sala de Despiece, Patrón Lunares, Muta, Muta Norte, Muta Equilibrio, Muta Brasil, Muta Balear i Smoking Club, entre Madrid i Mallorca.

Martí Guixé (Barcelona, 1964) es descriu com a ex-designer, com una declaració contra les limitacions de l’enfocament tradicional del disseny i «radicalment contemporani». També és conegut com a pioner del food design en l’àmbit internacional: des del 1997 ha iniciat investigacions a l’entorn de tipologies i formes alimentàries, mitjançant la construcció de productes comestibles ergonòmics, funcionals, comunicatius i altament interactius. Els seus projectes i instal·lacions s’han exposat al MoMa de Nova York, el MACBA i el Museu del Disseny de Barcelona, la Triennale di Milano, el Mart de Rovereto, el Centre Pompidou de París i la National Gallery of Victoria de Melbourne. Entre els seus clients, destaquen Alessi, Authentics, Camper, Damm, Danese, Desigual, Droog, Imaginarium, Magis i Nanimarquina.

Recentment ha celebrat el 20è aniversari del seu projecte de tecnotapas SPAMT, i està construint un bar fet íntegrament  ―mobles, vasos, plats, parets― per mitjà d’impressió 3D. 

Veure el vídeo del diàleg

Data: 

Dimarts, 25 d'abril de 2017

Lloc: 

Auditori-Museu del Disseny

Preus: 

Entrada gratuïta

Ajuntament de Barcelona