Barcelona Cultura

Diàleg JORDI ROCA + ANDREU CARULLA

Conferències, xerrades

Quina relació hi ha entre cuiners i dissenyadors?
Com s’estableix la dinàmica entre la creació del contingut alimentari i el seu contenidor? En quina mesura la nova alta gastronomia s’ha recolzat en el disseny com a eina creativa? Quines similituds i diferències existeixen entre cuinar i dissenyar?
Diàleg moderat per Juli Capella, comissari de l’exposició «TAPAS».

Jordi Roca (Girona, 1978) és el més petit dels tres germans d’El Celler de Can Roca, restaurant inaugurat el 1986, just al costat del restaurant familiar. El Celler ha estat considerat com el millor restaurant del món el 2013 i el 2015. Jordi Roca s’encarrega de les postres des de l’any 2000, i en el desenvolupament d’algunes de les seves imaginatives creacions també hi ha col·laborat el dissenyador Andreu Carulla. L’any 2014 va ser escollit el millor pastisser del món, i el 2016 va rebre el Prix au Chef Pâtissier.

Andreu Carulla (Banyoles, Girona, 1979), dissenyador industrial, inicia la seva col·laboració amb El Celler de Can Roca el 2009. És l’autor del sorprenent carret de postres del restaurant, el Roca on Wheels, i de l’Oxymoron Maker, una sandvitxera per a gelats del Rocambolesc. També va col·laborar en el disseny d’un dels cèlebres postres d’El Celler, el Gol de Messi, que consisteix en una petita escultura, mitja pilota amb un tros de gespa i la recreació de la trajectòria d’un gol. Alhora, és autor de diversos recipients i plats, entre els quals el Plat Viu, amb moviment. Ha participat en el projecte El somni, una experiència transversal i multidisciplinària d’investigació vivencial sobre El Celler de Can Roca.

Data: 

Dijous, 11 de maig de 2017

Lloc: 

Auditori.Museu del Disseny

Preus: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Ajuntament de Barcelona