Barcelona Cultura

Disseny desbordat. Disseny sense dissenyadors.

Conferències, xerrades

Pràctiques irreverents per investigar la societat al segle XXI

Seminari en el qual s'aprofundirà en els solapaments i curt circuits als quals s'enfronta el disseny contemporani a causa dels canvis tecnosocials. En la sessió es revisarà la forma de vincular disseny, activisme, recerca i docència com a forma de vida. Els treballs que es mostraran són produccions de la plataforma Mobilitylab.net, col·lectiu de recerca crítica fundat en 2011 per Efraín Foglia.

Efraín Foglia és dissenyador en interaccions digitals, investigador i docent. El seu treball es posiciona en la intersecció del disseny, activisme ciutadà i tecnologies de la comunicació. Membre fundador de guifi.net, la xarxa de telecomunicacions autogestionada més gran del món. En 2011 va fundar Mobilitylab, plataforma per al disseny d'interaccions físiques i digitals. El seu treball com a dissenyador ha merescut premis a Estats Units, Mèxic i Espanya.  Actualment és professor de Disseny Experimental i Disseny Interactiu en la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona i professor associat en el Departament de Comunicació Digital a la Universitat de Vic. Ha estat professor convidat en nombroses institucions acadèmiques a Europa i a Amèrica.

Activitat organitzada per la Càtedra Telefònica-UOC en Disseny i Creació Multimèdia amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona.

Data: 

Dilluns 13 de novembre, 17 h

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Activitat gratuïta. Places limitades.
Requereix inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: catedratelefonica@uoc.edu

Ajuntament de Barcelona