Barcelona Cultura

El Museu del Disseny col·labora a l'Arquinset 2017

Conferències, xerrades
-

Un any més el Museu del Disseny col·labora a l’Arquinset, que enguany proposa una reflexió interdisciplinària sobre el llegat dels JJOO del 92 en tots els camps del disseny, des de l’arquitectura, el model de ciutat i l’espai públic fins a l’art al carrer, el disseny industrial, el disseny gràfic, etc.

Un quart de segle després, sembla un bon moment per reflexionar, amb prou independència i perspectiva, sobre els efectes d’un esdeveniment de gran impacte ciutadà i cultural com ara la celebració d'uns Jocs Olímpics a finals del segle xx. Bones pràctiques, experiències fallides, conseqüències  i, en definitiva, lliçons apreses. Llums i ombres. Encerts i errors. Aquest és el llegat de BCN’92. Es tracta d’una reflexió oberta als experts en les diferents branques del disseny representades per les associacions del FAD, així com als actors de la ciutat i al públic —professional, o no— en general. Tot plegat, per disposar de conclusions que ens permetin encarar, amb més coneixement, possibles reptes de futur.

PROGRAMA

  • Dimarts 21 de novembre, 17.30 h. Debat L'art en l'espai públic de la Barcelona olímpica i la seva herència. Participants: Esteve Bonell, arquitecte; Glòria Moure, historiadora de l'art, comissaria i editora; David Bestué, artista; Toni Llena, pintor, escultor i escriptor.              
  • Dimecres 22 de novembre, 19 h. Per commemorar el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona '92, l'ADI-FAD presenta la 40 edició del The Making Of... sota el nom Barcelona, el disseny que va veure el món en el què es reflexionarà sobre tres productes que van contribuir a definir l'esperit del disseny nacional del moment, objectes dissenyats en una època i que perduren al pas del temps, esdevenint una fidel instantània de la Barcelona del 1992: l'admirada Torxa Olímpica d'aquells Jocs Olímpics dissenyada per André Ricard i desenvolupada per Josep Vilagrasa, el mirall Mirallmar dins de l'exposició CasaBarcelona dissenyat per Eduard Samsó i produït per BD Barcelona i el penjador Ona dissenyat per Carles Riart i Montse Padrós produït per Mobles 114 i que aquell any va guanyar el Delta d'Or. Tots tres objectes es poden veure a l'exposició permanent Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural.
  • Dijous 23 de novembre, 19 h. Taula rodona Les arquitectures dels Jocs: llegat o càrrega? Ponent: Jordi Farrando, arquitecte. Participants de la taula rodona: Daniel Mòdol, Regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, Eduard Bru, arquitecte, Llàtzer Moix, periodista, Xavier Segura, Cap dels Serveis d’Obres i Instal·lacions Esportives de l’Ajuntament de BCN en el període 1990-2001.

MÉS INFORMACIÓ

Data: 

Del 21 al 23 de novembre de 2017

Lloc: 

Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat. Impresindible inscripció

Ajuntament de Barcelona