Barcelona Cultura

Enjoia't 2019

Altres
-

Els Premis de Joieria Contemporània ENJOIA’T, organitzats per l’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD), arriben a les 25 edicions amb la voluntat de guardonar les propostes més destacades i transgressores en el camp de la joieria.

Els premis formen part de la Setmana de la Joieria a Barcelona, aportant contingut divers i enriquidor per donar a conèixer la importància de la pràctica joiera, a partir de col·laboracions entre entitats. Aquest fet permet reforçar la presència del sector i posar de relleu la creativitat local i internacional.

Enguany s’han seleccionat un total de 27 peces, 13 en la categoria Professional i 14 en la categoria Estudiant. La representació internacional augmenta any rere any: els participants de la present edició provenen de 14 països diferents.

Els guanyadors es donaran a conèixer el dissabte 12 d’octubre a la cerimònia d’entrega dels premis. Es guardonaran un guanyador i dos finalistes per cada categoria. Els dos joiers o joieres que resultin guardonats, rebran un stand gratuït  per participar a la Fira Joya 2020, un punt de trobada internacional de primer nivell celebrat al mateix edifici fruit de la col·laboració amb A-FAD. A més, la peça guanyadora passarà a formar part de la col·lecció del Museu del Disseny.

El públic tindrà un paper destacat durant l’entrega dels premis. Tots els joiers participants lluiran les seves peces durant la festa, i els assistents, mitjançant els seus vots, escolliran quina és la peça mereixedora del Premi d’Opinió.

Totes les peces seleccionades es podran veure del 27 de setembre al 17 de novembre al Museu del Disseny de Barcelona. La mostra també inclou les corones que han dissenyat els alumnes de l’Escola d’Art La Industrial. La corona escollida serà l’encarregada de coronar els guanyador/a del Premi d’Opinió el mateix dia de la cerimònia. L’estudiant, la corona del qual hagi estat escollida, guanyarà un curs d’esmalt a càrrec del Col·legi Oficinal de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs (JORGC).

Data: 

Del 27 de setembre al 17 de novembre de 2019

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta

Ajuntament de Barcelona