Barcelona Cultura

Història del moble. Segles XX i XXI

Cursos
-

El segle XX és un període especialment interessant per a la història del moble, ja que els incessants canvis econòmics, socials i culturals van afectar profundament l’art, l’arquitectura i el disseny, generant així un panorama de propostes sense precedents.

El curs aborda aquest complex període i ens apropa als plantejaments més innovadors. Es proposa superar la visió basada en categories estilístiques per a arribar a una comprensió crítica de les raons que porten a noves maneres de dissenyar i produir l’interior i el mobiliari, que se succeeixen entre finals del segle XIX i començaments del XXI. Centrarem la nostra atenció en el context internacional, principalment en Europa i els Estats Units, i establirem una relació directa amb els entorns més propers del disseny català i espanyol.

El curs combina les classes teòriques amb sessions que aprofundeixen sobre temes específics, visites i sessions extra dedicades a l’estudi directe de mobles i documentació d’arxiu. El curs compta amb la participació de nombrosos experts que aporten coneixements específics que enriqueixen el marc interpretatiu de les sessions.

A qui va dirigit: conservadors, historiadors de les arts, l’arquitectura i el disseny, arquitectes, dissenyadors, interioristes i decoradors, col·leccionistes, restauradors, gestors culturals, guies de museus, escenògrafs i estudiants d’aquestes disciplines.

Curs organitzat per l'Associació per a l'Estudi del Moble i el Museu del Disseny de Barcelona.

Data: 

Tots els dimecres, del 9 d'octubre de 2019 al 22 d'abril de 2020, de 16.30 a 19.30 h.

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Preu general: 580 €;
Preu soci AEM: 325 €
Preu estudiant: 130 € (reconegut amb 3 crèdits ECTS de l’ESCRBCC)
Descompte 25%: Amics dels Museus de Catalunya, socis del FAD, CRAC, AMC, CODIC i posseïdors del carnet del Centre de Documentació del Museu del Disseny
Descompte 15%: Carnet Biblioteques de Barcelona.
Aquests descomptes s’aplicaran sobre el preu general del curs i no són acumulables.
Becats: consulteu les condicions a info@estudidelmoble.com

Places limitades. El preu del curs inclou totes les visites, que són d’assistència opcional.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS
info@estudidelmoble.com
Tel. 932 566 785 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h)

Ajuntament de Barcelona