Barcelona Cultura

II Col·loqui d'Investigadors en Tèxtil i Moda

Jornades

El Grup d’Estudis Tèxtils i Moda, adscrit a la Fundació Història del Disseny, fa una crida a la presentació de propostes de comunicacions per al II Col·loqui d’Investigadors en Tèxtil i Moda, que tindrà lloc al Museu del Disseny els dies 21 i 22 de novembre de 2019. Amb el tema Noms a l’ombra, el col·loqui vol donar a conèixer autors desconeguts en el camp del tèxtil i la moda.

Presentació de propostes

Les propostes de comunicació han de portar el nom de l’investigador, una breu descripció del seu càrrec professional i/o acadèmic (15-20 paraules), el correu electrònic, el títol i un resum de 500 paraules. Aquest resum, en cas d’acceptació, serà el que es publicarà al llibre de  resums. Envieu la vostra proposta, que haurà de tenir una durada de 20 minuts com a màxim, a coloquiotextil@gmail.com.

Data límit de presentació de propostes

La data límit de presentació és el 30 d'abril de 2019.  Les respostes d’acceptació s’enviaran abans del 30 de maig de 2019.

Inscripció

La inscripció es farà posteriorment a través de la web de la Fundació Història del Disseny.

El Grup d’Estudis Tèxtils i Moda, vol ser un espai d’intercanvi concebut per promoure la recerca i la  divulgació del coneixement en els camps del tèxtil i la moda mitjançant  l’elaboració de projectes conjunts. En aquesta segona trobada, volem donar a conèixer autors desconeguts, tot posant-los en valor per primera vegada, per fer avançar els estudis de tèxtil i moda amb un nou conjunt de creadors i professionals. Es tracta de portar a la llum narracions interessants de trajectòries professionals de creadors lligats al món tèxtil i de la moda, com per exemple dissenyadors, estampadors, brodadors, puntaires, dibuixants, sastres i modistes o estilistes. Els relats han de superar el marc familiar i local i ajudar-nos a construir una nova història amb nous protagonistes que fins ara no han estat estudiats o publicats. Es poden “descobrir” aquests noms des de la història, l’art, la sociologia, l’antropologia o altres disciplines.

Més informació:

Fundació Història del Disseny
T. 935 139 729
Còrsega 176, baixos interior
08036 Barcelona
coloquiotextil@gmail.com

Ajuntament de Barcelona