Barcelona Cultura

L'aprofitament dels aliments: Un camp per desenvolupar solucions des del Disseny

Conferències, xerrades

Sessió de presentacions i taules rodones que vol fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari i quin paper hi pot tenir el disseny com a facilitador de solucions.

Coneixerem de primera mà, amb la presència d’entitats implicades (Nevera Solidària; Espigoladors, PAA-Plataforma Aprofitem els Aliments-, Mercabarna, Gastrofira) quina és la problemàtica actual del malbaratament alimentari i quines iniciatives es duen a terme a tota la cadena alimentaria, des del camp a la taula, com agents actius en la creació d’iniciatives en l’aprofitament dels aliments. Comptarem amb Paco Muñoz, vicepresident de la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) que explicarà en què consisteix l’aprofitament dels aliments, el seu marc global, la situació actual i limitacions i expectatives de futur. A continuació, Juan Marcos de Miquel, cap del Servei de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i iniciador del projecte Nevera Solidària a Catalunya, exposarà  quina és la normativa vigent en aquesta matèria, quins són els límits o consideracions cal tenir en compte a l'hora de pensar solucions des del disseny. A la presentació de projectes i posterior taula rodona tres ponents compartiran les iniciatives de les seves respectives organitzacions al voltant de l'aprofitament dels aliments. Comptarem amb Josep Tejedo, Director general de Mercabarna, Bernat Benito Executive Chef / Production Manager de de GastrofFira i Mireia Barba, responsable del projecte Espigoladors i membre fundadora de la Plataforma Aprofitem els Aliments. Conduirà la sessió Diletta Parente, periodista i cofundadora de la PAA.

A la sessió es presentaran també es projectes sorgits del Workshop “Disseny per l’aprofitament dels aliments” fet en col·laboració amb el FAD i amb el suport de Veritas. Aquestes sessions de treball es realitzen durant el mes de març i abril amb amb 15 equips formats per 29 estudiants d’escoles de Disseny i Arts Plàstiques de la ciutat que proposaran projectes multidisciplinaris per repensar l'aprofitament alimentari. 

Activitat lligada a l’exposició TAPAS. Spanish Design for Food

Data: 

Dimecres 19 d'abril, 18.30h

Lloc: 

Auditori del Museu del Disseny

Preus: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Ajuntament de Barcelona