Barcelona Cultura

"Muntem una exposició", un projecte pilot per establir sinergies entre el museu i l’escola

Primària / ESO Projectes Museu - Escola
-

Muntem una exposició: un món d’objectes, mirades i relats és un projecte educatiu que té com a objectiu que la comunitat d’aprenentatge escola-museu treballi en un diàleg igualitari que involucri tots els seus membres: professorat, alumnat, personal del museu, famílies i altres entitats.

El projecte promou descobrir el museu com un espai social de descoberta, interpretació i debat al voltant del patrimoni i on l’alumnat se senti protagonista.

Amb la voluntat de continuar establint sinergies amb el territori més proper i crear lligams amb la comunitat educativa, en la segona edició d’aquest projecte pilot participen l’Escola Catalònia i l’IES Quatre Cantons.

El projecte pretén presentar a l’escola, i en el marc del patrimoni, què és un museu, com funciona i qui hi treballa; el valor dels objectes que constitueixen les col·leccions del Museu del Disseny i els diferents nivells de lectura que aquests poden oferir. Amb la simulació del muntatge d’una exposició, es vol donar a conèixer aquest recurs com el mitjà de difusió més important de les col·leccions dels museus.

 

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona. Edifici Disseny Hub Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

Ajuntament de Barcelona