Barcelona Cultura

"Muntem una exposició", un projecte pilot per establir sinergies entre el museu i l’escola

Primària / ESO Projectes Museu - Escola
-

Muntem una exposició: un món d’objectes, mirades i relats és un projecte educatiu que té com a objectiu que la comunitat d’aprenentatge escola-museu treballi en un diàleg igualitari que involucri tots els seus membres: professorat, alumnat, personal del museu, famílies i altres entitats.

El projecte promou descobrir el museu com un espai social de descoberta, interpretació i debat al voltant del patrimoni i on l’alumnat se senti protagonista.

Amb la voluntat de continuar establint sinergies amb el territori més proper i crear lligams amb la comunitat educativa, en la segona edició d’aquest projecte pilot participen l’Escola Catalònia i l’IES Quatre Cantons.

El projecte pretén presentar a l’escola, i en el marc del patrimoni, què és un museu, com funciona i qui hi treballa; el valor dels objectes que constitueixen les col·leccions del Museu del Disseny i els diferents nivells de lectura que aquests poden oferir. Amb la simulació del muntatge d’una exposició, es vol donar a conèixer aquest recurs com el mitjà de difusió més important de les col·leccions dels museus.

 

Lloc

Museu del Disseny de Barcelona. Edifici Disseny Hub Barcelona. Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38

Ajuntament de Barcelona