Barcelona Cultura

Presentació de l'Associació Cultural pel Coneixement de l'Art de la Laca (ACCAL)

Altres

El Museu del Disseny acull, el proper 8 d'octubre, la presentació de l’Associació Cultural pel Coneixement de l'Art de la Laca (ACCAL), una associació sense ànim de lucre, que acull principalment els lacadors de la tècnica japonesa de l'urushi i també artistes i artesans d’altres tipus de laques. L'associació neix amb la intenció d’assegurar la transmissió generacional d’aquesta tècnica mil·lenària originària del Japó, l'urushi, que es desenvolupa i practica de forma genuïna, a Catalunya des de 1920.

PROGRAMA

18.30 h. Taula rodona Les arts decoratives: passat, present i futur, amb la la intervenció de Pilar Vélez, Directora del Museu, Victòria Rabal, Directora de l'A-FAD i del Museu Molí Paperer de Capellades, Mònica Piera, Presidenta de l'Associació per a l'Estudi del Moble, Sílvia Soler, antiquària especialista en Art Oriental i Míriam Alzina, joiera i lacadora.

19.30 h. Presentació de l'Associació a càrrec de la seva Presidenta, Teresa Sardà, que informarà sobre els objectius i la trajectòria futura de l'associació.

Organitza: Associació Cultural pel Coneixement de l'Art de la Laca
Amb la col·laboració del Comitè Organitzador del 150 Aniversari de l'Establiment de Relacions Diplomàtiques entre Japó i Espanya

Data: 

Dilluns 8 d'octubre, 18.30 h

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta. Aforament limitat

Ajuntament de Barcelona