Barcelona Cultura

Presentació del llibre "Historiografia de la ceràmica espanyola"

Altres

Emili Sempere, després de vuit anys de treball i investigació, ens presenta el seu últim llibre, Historiografía de la Cerámica Española: Bibliografia, coleccionismo y museos

A través de 505 pàgines, Sempere analitza com sorgeix l’estudi de la ceràmica i la seva evolució des dels segles XIX i XX fins a l’actualitat, en què per primera vegada es compendien les seves quatre branques o “especialitats” amb la correlació i detalls.

El llibre consta de set 7 capítols en els quals es parla, entre altres temes, del sorgiment de la Ceramologia com a disciplina científica, la ceràmica decorada, la pisa i la porcellana, les rajoles pintades o l'etnoceràmica, nova branca de la ceramologia. Cal destacar el capítol dedicat a la ceràmica contemporània, que resulta especialment interessant per als ceramistes, amb l’obra d’autor professional i els tallers, des de principis del segle XX fins els nostres dies, en què pràcticament es troben la majoria de ceramistes, amb les diverses tendències artístiques, així com les escoles, les associacions, els museus, els concursos i les fires que representen l’avantguarda.

El llibre també compta amb una relació de refranys i dites populars i un recull de museus dedicats actualment a la ceràmica.

A la presentació hi participaran:

  • Dra. Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny
  • Jordi Setoain, president d'honor d'AMPEL
  • Alfons Romero, president de l'Associació Catalana de Ceràmica
  • Emili Sempere, autor del llibre

El preu de l'exemplar és de 35 € (despeses d'enviament incloses dins de territori espanyol). Es pot adquirir a través d'AMPEL (Amics dels Museus i Patrimoni d'Esplugues) mitjançant el correu electrònic: ceramica.ampel@gmail.com

Data: 

Dimecres 20 de setembre, 19 h

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Entrada gratuïta

Ajuntament de Barcelona