Barcelona Cultura

SESSIÓ 1. Vicenç Sarrablo

Conferències, xerrades

El teixit ceràmic és un nou sistema industrialitzat de làmines ceràmiques flexibles per a la construcció de revestiments (façanes, paviments, cobertes) i estructures laminars (voltes, pèrgoles penjants). La novetat d’aquest sistema rau en el fet que té un format gran de peces petites: llambordes, maons, plaquetes, rajoles, que habitualment es col·loquen peça a peça, i ara estan teixides amb un trenat de filferro d’acer per col·locar-se en grans tirades de manera fàcil, ràpida i econòmica. En aquesta ponència s’expliquen les grans fites arquitectòniques que s’han assolit amb aquest sistema innovador.

Vicenç Sarrablo és doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya, des de l’any 1998 és professor i al 2001 va ocupar el càrrec de director de l’Àrea Tècnica de la Universitat Internacional de Catalunya. Des de l’any 2004 és director a la mateixa universitat de la Càtedra Ceràmica de Barcelona, la primera inaugurada d’una xarxa de càtedres patrocinades per ASCER. Entre els anys 2008 i 2013 dirigeix l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya i el 2014 és el coordinador del grup d’investigació LITEIS (Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible).

Professionalment s’especialitza en R+D i disseny d’estructures pneumàtiques i sistemes constructius innovadors amb elements ceràmics. Els seus dissenys industrials com Lames Versàtils i Flexbrick; els seus dissenys d’estands en fires de la construcció com Hispalyt, Piera i Flexbrick, i els seus projectes, com Casa Mingo i l’ampliació de la hípica La Llena, han estat àmpliament divulgats en revistes especialitzades i han rebut diverses distincions i premis. Entre aquests destaca el Premi Nacional en la XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme, en la categoria al millor producte per a l’arquitectura, per Flexbrick.

Lloc: 

Espai de conferències Sala A. Museu del Disseny

Preus: 

Activitat gratuïta

Ajuntament de Barcelona