Barcelona Cultura

SESSIÓ 6. Miguel Rodenas + Javier Bernalte

Conferències, xerrades

18h Miguel Rodenas (COR asociados arquitectos) + Sistema "Iridiscent" Arquitectura i emoció: iridiscència i recerca en materials

19h Javier Bernalte (Bernalte León y Asociados) Una celosía y un patio

Una gelosia i un pati..., dos reductes de la nostra mediterraneïtat, cada vegada més sotjats per la impostura global, són recuperats en aquestes dues obres des de la seva atemporalitat.

Els ponents:

Miguel Rodenas Mussons, conjuntament amb Jesús Olivares, titulat en Arquitectura per la Universitat d’Alacant el 2006 i va obtenir el Màster Universitari en Arquitectura i Urbanisme Sostenibles el 2012 per la mateixa institució, que el va convidar com a professor en les àrees de Projectes Arquitectònics (2011 i 2013) i Construccions Arquitectòniques (2012). A més, en l’actualitat està fent el doctorat en l’àrea esmentada.

Ha estat professor convidat i conferenciant en diverses institucions acadèmiques i privades com la Universitat d’Alacant, la Universitat Politècnica de Cartagena, la Universitat Politècnica de València, i convidat per la Columbia University com a professors del programa NY/Paris GSAPP (2012 i 2013). És soci fundador de COR Associats (2006), estudi d’arquitectura des del qual desenvolupen la seva tasca professional com a arquitectes. Aquesta iniciativa va ser reconeguda amb el Premi a la Nova Empresa per la Cambra de Comerç Regional el 2007.

Durant la seva trajectòria com arquitectes destaquen diverses obres construïdes, públiques i privades, reconegudes en diferents mitjans i certàmens tals com Arquia Próxima (tanatori a Pinoso, i guarderia a Los Alcázares i MUCA, edicions 2008-2009 i 2010-2011 respectivament), premis del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana (COACV), Mostra del Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant (CTAA), premis d’Arquitectura de la Regió de Múrcia, el Premi Nacional d’Arquitectura Ceràmica atorgat per ASCER el 2011 a MUCA, obra al seu torn finalista en la XII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme. També han estat finalistes dels premis FAD 2013.

Javier Bernalte Patón és doctor arquitecte titulat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (ETSAM) el 1988, forma part de l’estudi Bernalte León i Asociados des de l’any 2000. Va ser professor del Departament de Construcció de l’ETSAM (1998-2000), així com de Projectes en l’Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (2006-2011). Professor de Projectes a l’ETSA de Barcelona de UIC Barcelona (2009-2013). En l’actualitat és professor de l’Escola d’Arquitectura de Toledo, de la Universitat de Castella-la Manxa. De manera continuada és professor convidat al Màster en Arquitectura Bioclimàtica de la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid, i col·laborador actiu amb les càtedres de Ceràmica de Madrid, València i Barcelona.

 

 

Lloc: 

Espai de conferències Sala A

Preus: 

Activitat gratuïta

Ajuntament de Barcelona