Barcelona Cultura

SESSIÓ 7. Juan Trias de Bes + Felipe Pich-Aguilera/ FLEXBRICK

Conferències, xerrades

18h Juan Trias de Bes (TDB arquitectura) + FLEXBRICK Exploracions Ceràmiques

La ponència mostra dos habitatges unifamiliars en què la ceràmica és l’element vertebrador del projecte; des de la mirada sobre el context, l’enunciat del projecte, fins a la construcció del detall. La ceràmica s’adopta com la matèria amb què es poden transmetre nocions arquitectòniques en relació amb la recerca, la tecnologia, l’expressió o la fenomenologia.

19h Felipe Pich-Aguilera (Pich architects) + Flexbrick: Ceràmica i arquitectura, una interacció contemporània

Un nou edifici al recinte històric de l’Hospital de Sant Pau es planteja com una infraestructura eficaç, envoltada d’una pell ceràmica, que és alhora un filtre de llum vers l’interior i una atmosfera contemporània que vol dialogar amb la textura dels volums històrics.

Els  ponents:

Juan Trias de Bes és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), des del 1991, i obre l’estudi professional TdB Arquitectura el 1992 a Barcelona. El 2013 obté la qualificació cum laude per la seva tesi doctoral, que porta el títol “Arquitecturas matéricas”, pel Departament de Composició i Teoria Arquitectònica de l’ETSAB.
És autor d’obres institucionals, com la Residència Universitària Sarrià, la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, la seu central dels laboratoris Grífols o l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE), al Campus de Sant Cugat del Vallès (Barcelona).
En el camp de la recerca, és membre del Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible (LITEIS), de la Universitat Internacional de Catalunya, en què dirigeix la Càtedra Empresa hARQware Home, orientada a la innovació i el desenvolupament de noves tipologies de gestió d’habitatge col·lectiu, en l’entorn de les denominades smart cities.

Felipe Pich-Aguilera és un arquitecte, amb estudi d’arquitectura propi, Picharchitects, constituït juntament amb Teresa Batlle, arquitecta. És doctor arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la tesi doctoral “Principales factores socio-económicos que inciden sobre la arquitectura, el caso del modernismo catalán y su época”. Des de l’any 2009 és director de l’Àrea de Sostenibilitat de la School of Architecture de UIC Barcelona i professor de projectes arquitectònics de la mateixa universitat. És membre fundador de l’Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i president d’Iisbe-España (International Initiative for a Sustainable Built Environment). Des del 1996 dóna cursos i conferències en jornades, tallers i màsters en escoles d’arquitectura i institucions relacionades amb la sostenibilitat en els processos constructius i el respecte al medi natural, a Catalunya, Espanya i l’estranger. Al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat per incorporar en els projectes d’arquitectura aspectes de sensibilitat cap al medi ambient, l’eficiència energètica dels edificis, així com la reflexió i transformació dels actuals processos de la construcció per aconseguir la sostenibilitat de l’edificació. Amb aquest objectiu desenvolupa projectes de recerca, innovació i aplicació.

 

Lloc: 

Espai de conferències Sala A

Preus: 

Activitat gratuïta

Ajuntament de Barcelona