Barcelona Cultura

Vestir-se als segles XVI i XVII

Conferències, xerrades

Com a activitat paral·lela a l'exposició Les dones també seuen. Mobles i espais femenins dels segles XVI i XVII, que es pot visitar al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes fins el 18 de febrer de 2018, hi ha programades visites a diferents museus que han col·laborat en l'exposició a través del préstec de peces.

Conservadors de diferents centres presenten objectes de les seves col·leccions que d’una manera o d’una altra es vinculen amb els objectes que han cedit al monestir per a l’exposició. El programa posa en relació objectes, narracions i històries de diferents museus de la ciutat, amb la qual cosa teixeix una nova lectura envers les seves col·leccions en relació amb la història de les dones dels segles XVI i XVII.

El Museu del Disseny i l'Associació per a l'estudi del moble han col·laborat en l'exposició prestant peces de les seves col·leccions. El Museu del Disseny ha prestat diverses peces de la col·lecció tèxtil i acollirà la sessió Vestir-se als segles XVI i XVII. En aquesta trobada, la conservadora Sílvia Ventosa explicarà com era la indumentària de la dona i els components principals en aquests segles. També es presentaran i es descriuran alguns complements originals de l’època que es conserven al Museu del Disseny de Barcelona, provinents de la col·lecció de Manuel Rocamora. Mònica Piera, presidenta de l'Associació per a l'estudi del moble presentarà Els mobles de la casa als segles XVI i XVII.

Més informació de les sessions

Data: 

Dimecres 15 de novembre, 16 h

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona

Preus: 

Gratuït (és necessari realitzar reserva prèvia).
Email: reservesmonestirpedralbes@bcn.cat
Telèfon: 93 256 34 27
Places Limitades

 

Ajuntament de Barcelona