Barcelona Cultura

Yves Zimmermann

Dates

1969 / 2012

Volum

40 metros lineales (documentación textual y gráfica), 20 álbumes (material fotográfico), 2 cajones de planera (material gráfico de gran formato)

Productor

Yves Zimmermann

Contingut

El fons comprèn la documentació generada per l’activitat com a dissenyador gràfic d’Yves Zimmermann durant tota la seva trajectòria professional. Es composa dels seus treballs entre els anys 1965-2012, encara que predomina el període 1989-2012, que correspon a la seva activitat en l’estudi Zimmermann Asociados, creat l’any 1989, conjuntament amb Anna Alavedra.

Recull la documentació generada en els projectes d’imatge gràfica, identitat corporativa, senyalització, packaging i disseny editorial, portats a terme per una gran diversitat de clients. També recull documentació sobre l’activitat d’Yves Zimmermann com a conferenciant, docent i editor de publicacions, així com de les diferents manifestacions de la seva activitat pública.

Està format en gran part per material gràfic, com els esbossos, proves i productes finals dels seus projectes, així com de la documentació generada per la gestió dels mateixos. Inclou també abundant material fotogràfic i digital utilitzat professionalment.

Sistema d'organització

El fons s’organitza amb el quadre de classificació que té les següents seccions:

01  Relacions personals i familiars

02  Projecció pública

      01  Premis i distincions

      02  Entrevistes

      03  Exposicions

03  Producció intel·lectual

      01  Conferències

      02  Cursos i seminaris

      03  Articles i llibres

04  Relacions externes

05  Activitat associativa

06  Gestió de l’activitat professional

      01  Constitució de societats

      02  Afers jurídics

      03  Gestió  econòmica

      04  Comunicació i màrqueting

07  Informació de suport pel disseny

08  Projectes de disseny gràfic

      01  Imatge gràfica

      02  Identitat corporativa

      03  Packaging

      04  Senyalització

      05  Disseny editorial

Accés

Lliure accés condicionat a la normativa d'accés del Centre de Documentació, amb excepció de la documentació que conté dades protegides per la legislació vigent. L'obra creativa i la documentació gràfica estan sotmeses a la Llei de Propietat Intel·lectual.

Ajuntament de Barcelona